Пiдтримати

Шановні благодійники!

Ми щиро дякуємо кожному за пожертви, якими ви підтримуєте наш Центр і роботу юридичної команди.

Це – найкраща відзнака та найдієвіший стимул для нас рухатися далі: викривати корумпованих чиновників, направляти заяви про злочин у правоохоронні органи, контролювати хід слідства, закривати законодавчі дірки, що дозволяють корупціонерами та хабарникам залишатися непокараними.

Фінансування сектору протидії корупції міжнародними організаціями дозволяє нам залучати необхідні для реалізації наших кампаній та проектів кошти.

Утім, ми залишаємо відкритими наші банківські реквізити для тих, хто вважатиме за можливе і далі демонструвати довіру нашій команді своїми пожертвами.

1. Онлайн-переказ через систему LiqPay (ПриватБанку)

Зазначати ім’я та е-пошту не обов’язково, проте ми просимо Вас вказувати принаймні свою адресу електронної пошти, щоб ми могли зв’язатися з Вами за потреби.

2. Безготівковий переказ через будь-який банк

Одержувач платежу: ГО “Центр Протидії Корупції”
    Код ЄДРПОУ: 38238280
    Рахунок № 26009052715264 в ПАТ “Приватбанк”
    МФО: 300711
    Призначення платежу: “Благодійна пожертва”

Караємо зашкварених мажоритарників

Притягаємо до відповідальності за розпил тендерів.

Допомагаємо банкам дізнатися правду про клієнтів-чиновників.

Foreign partners condition Ukraine to fight corruption. We are monitoring how Ukraine implements these obligations.

Вивчаємо корупцію та вчимо з нею боротися.

Допомагаємо повернути украдені корупціонерами гроші назад в Україну.

Шевченківський суд Києва нарешті передав справу Мартиненка і Ко до Антикорупційного суду

Сьогодні Шевченківський районний суд Києва передав справу екснардепа Миколи Мартиненка та його спільників до Вищого антикорупційного суду (ВАКС). Ця справа підсудна виключно ВАКС, адже Мартиненко обвинувачується у  розкраданні майже 700 млн грн українських держпідприємств.

Так, спершу Шевченківський суд хотів використати процедуру вирішення питання підсудності: подання в Апеляційний суд, який звертається до Верховного суду. Останній уже остаточно вирішує, який суд має слухати певну справу. Однак ця процедура для того випадку, коли не зрозуміло, який суд має слухати справу. Тобто є спір про підсудність.

Натомість зі справою Мартиненка, все очевидно: вона підсудна виключно ВАКС. Саме тому Апеляційний суд 30 вересня повернув подання Шевченківського суду назад, зазначивши, щоб він передав справу до Антикорсуду напряму.

“У справі Мартиненка немає жодного спору про підсудність: адже злочини, які інкримінуються вчинялися народним депутатом, а розмір шкоди майже 700 млн грн. Саме тому вона має слухатися у Вищому антикорупційному суді. Немає підстав звертатися до Верховного суду, це означає лише затягування часу”, — коментує юрист Центру протидії корупції Андрій Савін.

Нещодавно Верховний суд надав свою позицію, що кримінальні справи мають бути передані судами напряму до ВАКС.

Адвокати екснардепа заявили відвід суддям, які на формальному засіданні вирішували, чи передавати справу до ВАКС. Утім судді їм у відводі відмовили та ухвалили рішення передати справу до ВАКС.

Нагадаємо, екснардепа Миколу Мартиненка обвинувачують у тому, що він разом зі спільниками організували схему на закупівлі “СхідГЗК” уранового концентрату. Підприємство мало самостійно забезпечити видобуток сировини, проте керівництво закупило її за кордоном через австрійську фірму-прокладку “Штоєрман”, спричинивши шкоду у розмірі 17,2 млн доларів США.

Окрім уранового епізоду, Мартиненка і його спільників обвинувачують у заволодінні коштами держпідприємства НАЕК “Енергоатом”.Збитки державі склали 6,4 млн євро. Докази у цій справі вже дослідили.