ЗМІ допустили до конкурсу з обрання нового очільника САП

У п’ятницю 6 листопада відбудеться засідання Комісії з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та інших адміністративних посад у САП. 

Початок засідання: 6 листопада о 15:30.

Адреса: вул. Гусовського, 9. Зал засідань на четвертому поверсі. 

До участі у засіданнях Комісії запросили та допустили засоби масової інформації. ЗМІ матимуть вільний доступ. 

На завтрашньому засіданні члени Комісії будуть визначатися із порядком проведення конкурсу та його етапами

Минулого засідання Комісія визначила, що ухвалюватиме всі рішення кваліфікованою більшістю у 7 голосів, з яких обов’язково “за” повинні проголосувати 5 членів Комісії з числа обраних Верховною Радою України та 2 члени комісії, обрані Радою Прокурорів. Така модель ухвалення рішень враховує голоси визнаних міжнародних експертів, делегованих Радою Прокурорів. 

Також головою Комісії було обрано Катерину Коваль, а секретарем — Олену Бусол. Обидві є членкинями Комісії, делегованими Радою за квотою парламентської групи “За майбутнє”.

Невирішеним питанням залишається участь у конкурсній комісії делегованого парламентом Олексія Дрозда. Як виявилося, він є діючим поліцейським, що забороняє, згідно із законом, участь у конкурсі. 

На першому засіданні, яке по факту відбулося, але нічим не закінчилося, постало питання про відповідність Дрозда закону. Сам Дрозд відвів себе від участі. На друге засідання він не прийшов взагалі. Члени Комісії чекають на висновок Офісу генерального прокурора щодо законності участі цього члена Комісії.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Фінкомітет Ради погодив псевдореформу БЕБ “імені Татарова”. Її не погодили міжнародні партнери, але погодив Зеленський
Верховна Рада зібралася підтримати “татарівську” версію “реформи” БЕБ. Псевдореформу, яка не відповідає вимогам міжнародних партнерів, хочуть підтримати на комітеті вже сьогодні
Без повноцінної переатестації: Кабмін погодив модель Татарова щодо збереження контролю над БЕБ для подальших знущань над українським бізнесом

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності