“Жодного його матеріалу я не опублікував” — суд у справі Шабуніна допитав редактора, що дав завдання Філімоненку “розслідувати” команду ЦПК

9 лютого відбулося друге засідання у справі проти голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна. На ньому був допитаний перший свідок сторони обвинувачення — головний редактор видання “Flash on Time News” — Денис Маганов, який видав блогеру Філімоненку редакційне завдання.

Під час допиту Маганов підтвердив, що Філімоненко працює “на безоплатній основі” в його друкованій газеті, яка за час існування виходила друком лише тричі і в жодному з цих накладів матеріалів Філімоненка не було. Водночас він зазначив, що Філімоненко “перебуває у трудових відносинах” з ним, а тому у березні минулого року отримав від нього “редакційне завдання” на “розслідування діяльності ЦПК”.

Редактор зазначив, що розслідування мало стосуватися громадської організації, а не особистого життя її працівників. Утім, жодного з матеріалів псевдожурналіста Маганов у своєму виданні не опублікував, “бо вони були неповні”. Також під час допиту з’ясувалося, що видання фінансується з власної кишені Маганова.

Processed with VSCO with f2 preset

На засіданні зачитали повний текст обвинувального акту.

Варто відмітити, що під час цього засідання у Філімоненка з’явилося два нових захисника. Спільно з прокурором вони заперечували проти допиту додаткових свідків зі сторони захисту та не хотіли надавати суду докази, що відсутні у матеріалах справи, а саме повну версію відзнятих Філімоненком відео спілкування з Шабуніним,  а не змонтовану з уривків  нарізку відео.

Також Філімоненко відмовився надати оригінали медичних документів, які мають доводити завдані йому травми. Ці документи зникли з матеріалів справи, що позбавило адвокатів Шабуніна можливості провести їх незалежну експертизу. Нагадаємо, адвокати Віталія Шабуніна заявляють про фальсифікацію медичної експертизи, що містить протилежні висновки про те, у яку частину обличчя бив Шабунін. Крім того, сам “перелом в результаті удару” лікарі виявили у блогера тільки на 12 день після інциденту!

Питання щодо витребування оригіналів медичних документів та відеоматеріалів суд вирішить пізніше — на стадії дослідження письмових та відео доказів.

Також захисники та сам Філімоненко категорично заперечували проти виступу в суді у якості свідка відомого медіа-експерта та юриста Тараса Шевченка, директора “Центра демократії та верховенства права”. Його псевдожурналіст обізвав “членом корупційного клану Шабуніна”.

Суддя  встановила наступний порядок розгляду справи: спочатку будуть допитані свідки обвинувачення, потім свідки захисту, потім Всеволод Філімоненко і Віталій Шабунін. Після цього суд перейде до вивчення письмових доказів та відеоматеріалів.

Наступне засідання призначене на 26 лютого на 14.00 в приміщенні Дніпровського районного суду за адресою вул. Кошиця 5.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Розбіжності у свідченнях та відсутність меддокументів: суд у справі Шабуніна допитав судмедексперта та рентгенолога
Аваков намагається легалізувати негласні слідчі дії щодо ЦПК за допомогою нардепа Деркача. Заява
Хронологія переслідувань: суд допитав Шабуніна у справі про побиття псевдожурналіста Філімоненка

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності