Затягування справи Труханова в апеляції: одна з фігуранток раптово відмовилася від усіх трьох адвокатів

У понеділок 17 лютого в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду відбулося засідання у справі про розкрадання одеським мером Геннадієм Трухановим зі спільниками 92 млн грн під час закупівлі міськрадою будівель заводу “Краян”

У справі досі триває підготовча стадія. Адвокати обвинувачених всіляко намагаються затягнути процес, вигадуючи і штучно створюючи нові причини для відкладення засідання. 

Так, оцінювачка майна Галина Богданова (оцінила розвалені будівлі “Краяну” у 40 разів дорожче від їхньої попередньої вартості) відмовилася одразу від трьох адвокатів. При цьому нормально аргументувати відмову так і не змогла. 

Варто додати, що вона ще не знайшла нових адвокатів, на що просить додатковий час. А новим адвокатам, звісно ж, доведеться надати час для ознайомлення з матеріалами справи. 

Також адвокати заявили три відводи одному із суддів колегії Ігореві Панаїду. Але їм відмовили. Знову захисник одного з фігурантів Сергій Лисенко відзначився грубою поведінкою і неповагою до суду, як і минулого засідання

Примітно, що у Малиновському райсуді Одеси, який повністю виправдав одеського мера Геннадія Труханова зі спільниками, адвокати намагалися якомога швидше слухати справу. А у ВАКС почали затягувати. 

Нагадаємо, у липні Малиновський районний суд Одеси повністю виправдав Геннадія Труханова і його спільників. Суд визнав майже усі докази Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) недопустимими.

Попри надмірну швидкість, з якою суд розглядав справу Труханова, апеляцію не встигли подати до нереформованого Апеляційного суду Одеської області. Тепер прокурори просять апеляцію ВАКС скасувати вирок і направити справу до першої інстанції Антикорсуду на новий розгляд.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
“Ну так как поменялся глава Верховного, там течения разные, мне нужна ваша поддержка”: деталі засідання щодо забудовника, якого підозрюють у спробі підкупу міністра Кубракова
Як “правки Лозового” можуть поховати справу на 390 млн грн. І який стосунок до цих подій має Верховний Суд
Муженко, Полторак, абонент «Ірина Гер» та ремонт на Лаврській: деталі обрання запобіжки екснардепу Микитасю

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності