У Зеленського за “схемою Татарова” в Печерському суді відмазують свого ексголову ОДА, який попався на 1,8 млн грн хабара

Адвокати ексголови Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрія Балоня звернулися до Печерського районного суду з вимогою змінити підслідність у справі про 1,8 млн грн хабара та забрати її у Національного антикорупційного бюро. 

Минулого року НАБУ та САП затримали тоді ще очільника області та його поплічника за підозрою в одержанні хабара в 1,8 мільйона гривень. Чиновник зі спільником попалися “на гарячому” під час отримання частини цієї суми. За інформацією ЦПК, Андрій Балонь є товаришем заступника керівника Офісу президента Олега Татарова.

“Це ніщо інше як спроба відмазати колишнього губернатора від відповідальності. Питанням залишається: Татаров робить це за власної ініціативи, чи за вказівкою Зеленського. Якщо навіть після цього президент не звільнить Татарова — значить той діє саме за його розпорядженням. Як інакше пояснити те, що саме депутати Зеленського погоджують законопроєкт який легалізує цю схему?”, — коментує голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Сьогодні скаргу захисту Балоня розглядає суддя Печерського суду міста Києва Тетяна Ільєва. Раніше, ця ж суддя вже незаконно зобов’язувала Генпрокурорку Ірину Венедіктову забрати у НАБУ справу щодо рекордного хабара керівництву НАБУ/САП у 5 мільйонів доларів США за закриття провадження проти ексміністра екології Миколи Злочевського. За законом, Печерський суд не має права розглядати подібні скарги у справах НАБУ/САП, оскільки це виключна підсудність Вищого антикорупційного суду. 

Раніше за подібною схемою в НАБУ вже намагалися забрати справи щодо голови ОАСК Павла Вовка, справу ТЕЦ братів Дубневичів, справу заступника голови Офісу Президента Олега Татарова. Останньому вдалося цю схему реалізувати за сприяння генпрокурорки Венедіктової та фактично забрати справу у НАБУ. 

В той же час вчора депутати з монобільшості з правоохоронного комітету рекомендували Верховній Раді легалізувати схему злиття справ НАБУ через Печерський суд. Там погодили та рекомендували прийняти у першому читанні законопроєкт народного депутата від ОПЗЖ № 4681, який фактично дозволяє оскаржувати в Печерському суді дії, рішення або бездіяльність Генерального прокурора або прокурорів САП у справах НАБУ.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
“Ну так как поменялся глава Верховного, там течения разные, мне нужна ваша поддержка”: деталі засідання щодо забудовника, якого підозрюють у спробі підкупу міністра Кубракова
Як “правки Лозового” можуть поховати справу на 390 млн грн. І який стосунок до цих подій має Верховний Суд
Муженко, Полторак, абонент «Ірина Гер» та ремонт на Лаврській: деталі обрання запобіжки екснардепу Микитасю

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності