У МВС втратили документи кримінальної справи про продаж Єремеєвим держкомпаніям пального за завищеними цінами – документ

Головне управління Національної поліції в м. Києві втратило документи кримінального провадження щодо законності закупівлі у 2014 році нафтопродуктів  “Укртрансгазом” у “ВОГ Рітейл” за завищеними цінами.

Про це у своєму листі Центру протидії корупції повідомив начальник головного управління столичної Нацполіції А.Є.Крищенко.

Нагадаємо, у вересні 2014 року команда Центру добилася відкриття кримінального провадження за фактом переплати коштів державним підприємством “Укртрансгаз” компанії “ВОГ Рітейл” (мережа автозаправок WOG народного депутата Ігоря Єремеєва).

4 вересня 2014 року Подільське районне управління ГУМВС України в Києві розпочало досудове розслідування у кримінальному провадженні №12014100070006355 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 Кримінального кодексу – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Зокрема, слідчі перевіряли законність дій службових осіб регіональних філій “Укртрансгазу” під час закупівлі у “ВОГ Рітейл” пального за завищеними цінами. За даними Вісника державних закупівель, у червні 2014 року “ВОГ Рітейл” уклав угоди з регіональними філіями “Укртрансгазу” на постачання палива на загальну суму 19,22 млн. гривень. При цьому, пальне продавалося для різних філій “Укртрансгазу” по різних цінах.

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Подільського райуправління та районною прокуратурою. За  десять місяців розслідування про підозру нікому повідомлено не було. У червні 2015 року прокуратура Подільського району Києва витребувала у слідчого матеріали кримінального провадження і назад не повернула.

Наразі в Нацполіції проводять службове розслідування у зв’язку із втратою документів кримінального провадження.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
«Один з найважливіших антикорупційних законів останніх років» — Віталій Шабунін про законопроєкт №11057
Шабунін: Резніков збрехав про фейковість доказів у розслідуванні закупівлі курток для ЗСУ
У ДП «Агенція оборонних закупівель» Міноборони відмовляються під час війни створювати наглядову раду, щоби витрачати мільярди з бюджету без ефективного контролю

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності