У Києві науковців навчають як досліджувати корупцію та впливати на політику

У Києво-Могилянській академії розпочався літній тижневий курс з дизайну та написання дієвої аналітики у сфері протидії корупції, розроблений Оксаною Гус, докторанткою з Німеччини спеціально для українських науковців та дослідників-практиків.

Програма курсу розроблена на запит міждисциплінарного науково-освітнього центру протидії корупції Національного університету “Києво-Могилянська академія” (ACREC) та передбачає вивчення: методів  дослідження корупції, ефективної роботи з літературою, засад дизайну наукового або прикладного дослідження, та практикум з підготовки аналітичного матеріалу у сфері протидії корупції.

Викладають курс лектори з Німеччини, Чехії, США, Швеції та України.

За словами Оксани Нестеренко, директора ACREC, навчальна програма курсу побудована на практичних кейсах та концентрованій теорії, необхідній для виконання завдань одразу під час навчання.

Оксана Гус – ідеолог літнього інтенсиву – працює в Інституті Розвитку та Миру університету Дюсбург-Ессен (Німеччина) та координує офіс із зв’язків українських аналітичних центрів у Брюсселі. Гус наголошує, що курс має заохотити дослідників до дискусії на теми власних наукових розробок та спонукати до формування запиту на якісні вітчизняні дослідження у сфері протидії корупції в Україні.

Участь у курсі візьмуть 23 експерти та науковці, відібрані за результатами конкурсу.  Серед них – фахівці з Ради громадської антикорупційної експертизи законопроектів при Комітеті ВРУ, представники органів державної влади, що займаються розробкою  антикорупційної політики, аналітики, науковці представники громадянського суспільства.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Шабунін: «Татарівська суддя відмазала іншого заступника Єрмака – Ростислава Шурму»
Невідомі запустили брудну кампанію з дискредитації конкурсу на голову НАЗК. Щоб спростувати чутки, комісія має провести обговорення кандидатів публічно та опублікувати оцінки за есе
Рада ухвалює законопроєкт про лобізм в цілому. Він не вирішує проблему тіньового лобізму, бо декларування радників Єрмака та відкрита робота комітетів там не передбачені

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності