ЦПК зупинив тендер на 42 млн грн, які хотіли віддати на вже оплачений ремонт дороги на Тернопільщині

Центр протидії корупції добився скасування на тендеру понад 42 мільйони гривень, які хотіли витратити на вже оплачений ремонт доріг на Тернопільщині.

Так, у червні цього року Управління капітального будівництва Тернопільської ОДА оголосило тендеру на ремонт доріг в області очікуваною вартістю 42 744 800 грн. Однак, як встановили журналісти, ремонт цих доріг був закладений у підписаних раніше договорах.

Юристи ЦПК з’ясували, що Служба автомобільних доріг у Тернопільській області, у період від 30 травня 2018 року до 9 липня 2018 року уклала із ТОВ “БМБуд” 178 угод на 27 023 364 грн. Про це свідчать звіти про укладені договори, що є на “Прозоро”.

Що цікаво, із цих 178 угод — 119 повністю співпадають із відрізками доріг, поточний ремонт яких заклали у новий тендер.

“Очевидно, що такі обставини вказують на необґрунтоване та нераціональне використання бюджетних коштів. Адже зрозуміло, що двічі одну й ту ж дорогу ніхто ремонтувати не буде”, — коментує юрист ЦПК Олександр Литвин.

Юристи ЦПК зверталися з цього приводу до Держаудитслужби, у якій повідомили, що не уповноважені здійснювати перевірку закупівель, однак направили Тернопільській ОДА рекомендаційного листа із проханням усунути виявлені порушення. Також ДАС направила інформацію про цей тендер в поліцію. Після цього із “Прозорро” стало відомо, що тендер був скасований через “неможливість усунути порушення”.  

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
«Один з найважливіших антикорупційних законів останніх років» — Віталій Шабунін про законопроєкт №11057
Шабунін: Резніков збрехав про фейковість доказів у розслідуванні закупівлі курток для ЗСУ
У ДП «Агенція оборонних закупівель» Міноборони відмовляються під час війни створювати наглядову раду, щоби витрачати мільярди з бюджету без ефективного контролю

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності