ЦПК змусив чиновників з Дніпра розірвати сумнівну угоду на 21 мільйон

Дніпропетровська ОДА розірвала угоду вартістю 21 млн грн після того, як юристи Центру протидії корупції знайшли і повідомили про порушення під час закупівлі послуг у компанії “Веллбуд”, яка мала збудувати водовід між населеними пунктами Дніпропетровщини.

Про це ідеться у відповіді директора обласного департаменту ЖКГ на звернення Центру протидії корупції.

“Повідомляємо, що 31 жовтня Департаментом розірвано Договір на виконання робіт по об’єкту “Нове будівництво підвідного водоводу Кривий Ріг – Зелений Гай Широківського району Дніпропетровської області” з ТОВ “БК “Веллбуд”, – зазначає в листі директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Андрій Коломоєць.

Юристи проекту “Украв” Центру протидії корупції у системі Prozorro встановили порушення законодавства під час закупівлі Дніпропетровською ОДА послуг для ремонту водоводу. Виявилося, що всі учасники цих торгів були між собою пов’язані: одні спільним керівництвом, інші – контактною особою.

Згідно з інформацією Prozorro, ці учасники вже не вперше зустрічаються на торгах і принаймні 17 разів розігрували між собою перемогу в подібних закупівлях. Інші ж два учасники тендеру мають одного керівника.

Центр протидії корупції звернувся до Антимонопольного комітету, державних аудиторів і самого замовника – ОДА із заявою про порушення.

Примітно, що чиновники не знайшли “правових підстав для відмови учасникам”, утім угоду з “Веллбуд” все одно розірвали.

Інформація з пошуково-аналітичної системи “007” свідчить про те, що за останні два місяці за іншими угодами Дніпропетровський Департамент ЖКХ переказав на рахунки фірми “Веллбуд” більше 14,8 млн грн.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
«Один з найважливіших антикорупційних законів останніх років» — Віталій Шабунін про законопроєкт №11057
Шабунін: Резніков збрехав про фейковість доказів у розслідуванні закупівлі курток для ЗСУ
У ДП «Агенція оборонних закупівель» Міноборони відмовляються під час війни створювати наглядову раду, щоби витрачати мільярди з бюджету без ефективного контролю

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності