ЦПК реалізує проект «Посилення громадянського суспільства та журналістів у здійсненні громадського контролю та просуванні ефективних антикорупційних ініціатив»

Громадська організація «Центр протидії корупції» у партнерстві із громадською організацією «Наші гроші» за фінансової підтримки Світового Банку реалізує проект «Посилення громадянського суспільства та журналістів у здійсненні громадського контролю та просуванні ефективних антикорупційних ініціатив». Проект почався в червні 2020 року та триватиме три роки. 

Масштабна ініціатива має на меті посилення антикорупційного сектору в України та містить три компоненти. 

Перший компонент «Розбудова спроможності щодо спільної соціальної відповідальності» має на меті посилити партнерські організації та регіональних журналістів. Серед активностей цього компоненту, зокрема, такі: координація роботи журналістів-розслідувачів та активістів в Україні; створення мікро-центрів для журналістів-розслідувачів у регіонах із низьким рівнем представлення цієї професії; розробка відео-уроків та навчання для журналістів-розслідувачів та активістів; а також налагодження співпраці із місцевою владою та правоохоронними органами за рахунок організації зустрічей та обміну інформацією. 

Другий компонент «Впровадження спільних механізмів соціальної відповідальності для вдосконалення зусиль у боротьбі з корупцією» має на меті сприяти та адвокатувати подальший розвиток та зміцнення антикорупційного сектору в Україні. Компонент передбачає такі активності: адвокація законодавчої та інституційної бази для ефективної перевірки декларацій; адвокація чесного та прозору конкурсу на голову Спеціалізованої анти-корупційної прокуратури; громадський нагляд за кейсами топ-корупції; зупинка законодавчих відкатів; адвокація перезапуску Вищої ради провосуддя; оскарження корупційних схем, виявлених в розслідуваннях ГО «Наші гроші»; налагодження співпраці із відповідними державними органами. 

Третій компонент «Поліпшення знань та навчання щодо використання соціальної відповідальності щодо боротьби з корупцією в Україні та управління проектами» направлений виключно на посилення спроможності партнерських організацій і включає низку заходів для отримання командами проекту відповідних знань та навичок. 

В рамках проекту приймаються трудові скарги та загальні скарги та/чи пропозиції по реалізації проєкту. Звернення можна надсилати на офіційну електронну пошту office@antac.org.ua.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Невідомі запустили брудну кампанію з дискредитації конкурсу на голову НАЗК. Щоб спростувати чутки, комісія має провести обговорення кандидатів публічно та опублікувати оцінки за есе
Рада ухвалює законопроєкт про лобізм в цілому. Він не вирішує проблему тіньового лобізму, бо декларування радників Єрмака та відкрита робота комітетів там не передбачені
“Это п*здец конечно. И украл ты всего-то навсего 403 млн грн”: найцікавіші моменти з обрання запобіжки Пашинському

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності