ЦПК добився розірвання договору “Укрзалізниці” на 4 млн грн із компанією з “чорного списку” АМКУ

Центр протидії корупції добився розірвання договору на понад 4 мільйони гривень, укладеного “Стрийським вагоноремонтним заводом”. У тендері перемогла компанія із “чорного списку” Антимонопольного комітету України, на що юристи ЦПК поскаржилися в Державну аудиторську службу та замовнику, вимагаючи розірвати договір.

Так, у березні 2018 року відокремлений підрозділ “Укрзалізниці” “Стрийський вагоноремонтний завод” уклав угоду із ТОВ “Виробниче об’єднання “Ковельсільмаш” на 4 122 600 грн на закупівлю поглинальних апаратів типу А1.

Це зробили всупереч законодавству, адже компанію-переможця рішенням АМКУ від 19 лютого 2018 року притягнули до відповідальності через змову під час публічних закупівель.

Згідно з законом, компанія відсторонюється від участі у публічних закупівлях на три роки, якщо її притягували до відповідальності через змову на торгах. Такі рішення ухвалює Антимонопольний комітет та відповідно до цього формує “чорний список”.

Своєю чергою, компанія навмисне подала неправдиву довідку про те, що вона не притягувалася протягом останніх трьох років до відповідальності через антиконкуренті узгоджені дії на торгах.

“Дивно, що замовник, тобто філія “Укрзалізниці”, навіть не перевірив достовірність інформації, вказаної у довідці. Хоча ці відомості є на офіційному веб-сайті АМКУ”, — коментує юрист Центру протидії корупції Олександр Литвин. — Коли ми побачили надання неправдивих довідок компанією, відразу звернулися з вимогою розірвати договір”.

Після звернення ЦПК  “Стрийський вагоноремонтний завод” повідомив про те, що вирішив розірвати цей договір.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
«Один з найважливіших антикорупційних законів останніх років» — Віталій Шабунін про законопроєкт №11057
Шабунін: Резніков збрехав про фейковість доказів у розслідуванні закупівлі курток для ЗСУ
У ДП «Агенція оборонних закупівель» Міноборони відмовляються під час війни створювати наглядову раду, щоби витрачати мільярди з бюджету без ефективного контролю

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності