Суд зобов’язав Венедіктову відкрити кримінальні справи щодо Дубінського і Деркача

Печерський районний суд за скаргами Центру протидії корупції зобов’язав генеральну прокурорку України Ірину Венедіктову відкрити кримінальні провадження щодо ймовірного вчинення державної зради народними депутатами Олександром Дубінським і Андрієм Деркачем

У жовтні ЦПК звернувся до Офісу Генерального прокурора із заявами про злочин депутатів Деркача та Дубінського. Під час спільної прес-конференції вони безпідставно заявили про необхідність розслідування нібито корупції тоді ще кандидата, а нині обраного президента США Джо Байдена. Вони також ініціювали створення Тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді. Зважаючи на стратегічні стосунки України і Штатів, такі дії можна розцінювати як державна зрада.

Більше того, уряд США офіційно назвав депутата Деркача російським агентом, який вже 10 років працює в Україні, а також займався втручанням у вибори президента Штатів.

Генпрокурорка Венедіктова, тобто єдина, хто може ініціювати справ щодо депутатів, відмовилася відкривати кримінальні провадження. В Офісі генерального прокурора пояснили це тим, що ЦПК нібито “не надало фактичних даних щодо вчинення злочину”.

Центр протидії корупції скористався своїм правом оскаржити бездіяльність генпрокурорки і звернувся до Печерського районного суду Києва з цим питанням. Суд зобов’язав відкрити кримінальні справи щодо Деркача і Дубінського. 

Також генпрокурорку зобов’язано відкрити ініційовану ЦПК справу про ймовірну брехню в декларації (неможливо притягнути до відповідальності через скасування попередньої рекдакції цієї статті), відмивання коштів і ухилення від сплати податків Дубінського. 

Те, що Венедіктова не відкрила провадження, ще раз доводить її  заангажованість та необ’єктивність. А також те, що зняття депутатської недоторканності було фактично фейковим, адже все зосереджено в руках Генпрокурора, яка наразі, на жаль, керується не вимогами законодавства, а лише вибірковою політичною доцільністю. Але є рішення суду. Тепер Венедіктова зобов’язана порушити провадження, оскільки невиконання рішення суду є злочином”, — коментує юрист Центру протидії корупції Денис Свириденко. 

До речі, детальну інформацію про захмарні статки й антиукраїнську діяльність Дубінського та інших одіозних політиків можна прочитати в новому проєкті ЦПК #Зробимо Їх Візи Разом. Проєкт спрямований на те, аби іноземні партнери України бачили, хто намагається розвернути країну в бік Росії і максимально ускладнювали цим особам пересування, ведення бізнесу і взагалі будь-якої діяльності на Заході, чим любителі Росії радо займаються.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Невідомі запустили брудну кампанію з дискредитації конкурсу на голову НАЗК. Щоб спростувати чутки, комісія має провести обговорення кандидатів публічно та опублікувати оцінки за есе
Рада ухвалює законопроєкт про лобізм в цілому. Він не вирішує проблему тіньового лобізму, бо декларування радників Єрмака та відкрита робота комітетів там не передбачені
“Это п*здец конечно. И украл ты всего-то навсего 403 млн грн”: найцікавіші моменти з обрання запобіжки Пашинському

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності