Суд змінив порядок розгляду справи проти правої руки екс-нардепа Мартиненка Руслана Журила

8 лютого в Солом’янському суді міста Києва відбулося чергове засідання у справі за обвинуваченням відстороненого в.о голови правління ПАТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія” (ОГХК) та правої руки екс-нардепа Миколи Мартиненка Руслана Журила. Суд визначив новий порядок розгляду справ по суті, після спроб почати судовий розгляд з допиту свідків.

Так, під час засідання розпочали допит юриста ОГХК Костянтина Сухих, який працює на підприємстві з 2015 року. У той час він виконував обов’язки начальника юридичного відділу ОГХК.

Йому ставили низку запитань про договір, укладений з компанією “Bollwerk”. Майже на всі запитання свідок Сухих відповідав, що не знає та не пам’ятає. Він також додав, що не візував договір між ОГХК і “Bollwerk. Паралельно свідку Сухих прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Тарас Щербай надав деякі письмові докази у справі для ознайомлення, хоча їх дослідження ще не проходило.

У зв’язку з цим, адвокат Ігор Черезов клопотав про припинення допиту свідка, оскільки фактично почалося дослідження письмових доказів. Під кінець суд розглянув клопотання про зміну порядку дослідження доказів та задовольнив його.

Відтак суд спочатку досліджуватиме письмові докази обвинувачення, речові, письмові докази захисту, допитуватиме свідків обвинувачення, цивільних позивачів і обвинувачених.

Керівництво ПАТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія” організувало корупційну схему продажу за заниженими цінами видобутих на держпідприємстві “Об’єднана гірничо-хімічна компанія” концентратів через компанії-прокладки Bollwerk Finanz- und Industriemanagement AG і Adelis Trade LLP, які своєю чергою за ринковими цінами продавали концентрати реальним іноземним компаніям-споживачам.

Унаслідок цієї схеми державному підприємству завдали збитків на загальну суму в майже 300 млн грн. Руслана Журила відсторонили з посади голови правління ОГХК у рамках кримінальної справи.

Наступне засідання призначене на 18 лютого 2019 року.

На минулому засіданні в суді допитали першого заступника Журила, а нині в.о голови правління ОГХК Олександра Гладушка. 

Разом із Журилом іншим обвинуваченим у справі є колишній заступник директора ОГХК Юрій Перцев, який заснув під час засідання 8 лютого.

Руслан Журило також є фігурантом іншого провадження – так званої справи екс-нардепа Миколи Мартиненка. Його звинувачують у розкраданні 17,29 млн дол. США на держпідприємстві “Східний гірничо-збагачувальний комбінат”.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
“Ну так как поменялся глава Верховного, там течения разные, мне нужна ваша поддержка”: деталі засідання щодо забудовника, якого підозрюють у спробі підкупу міністра Кубракова
Як “правки Лозового” можуть поховати справу на 390 млн грн. І який стосунок до цих подій має Верховний Суд
Муженко, Полторак, абонент «Ірина Гер» та ремонт на Лаврській: деталі обрання запобіжки екснардепу Микитасю

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності