Справа Шабуніна: свідки-медики вкотре не прийшли на засідання

У вівторок 23 липня у Дніпровському районному суді Києва мало відбутися засідання у справі проти голови правління Центру протидії корупції (ЦПК) Віталія Шабуніна.  Його  звинувачують у начебто побитті журналіста, а насправді — провокатора, що прикривається посвідченням журналіста непрацюючого видання.

Суд мав допитати двох свідків: ренгенолога та медексперта, які оцінювали ушкодження провокатора. Однак свідків не доставили до суду. Наступні засідання відбудуться 31 липня о об 11.30 та 2 серпня о 14.00.

Лікаря-рентгенолога мали допитати ще у травні, проте він не з’являвся на судові засідання. Адвокат Шабуніна клопотав про залучення рентгенолога в обов’язковому порядку.

Необхідність допитати рентгенолога полягає в тому, що ушкодження у провокатора Всеволода Філімоненка лікарі змогли виявити лише після 12 днів його перебування у лікарні. Відповідно, рентгенолог, за висновками якого і проводили експертизи, може розповісти, яким чином він визначав ступінь ушкоджень.

Окрім того, на засідання 23 липня приводом мали викликати й медичного експерта Давида Валіахметова. Зауважимо, що після інциденту лікарі “швидкої” не зафіксували перелому у провокатора, але через 12 днів Валіахметов виявив начебто ушкодження середньої тяжкості.

Валіахметов, який займає посаду завідуючого відділу судово-медичної експертизи Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи, свого часу робив експертизи екс-голові Державної фіскальної служби Роману Насірову та навіть “відмазував” вбивцю.

У квітні 2019 року свідчення суду надав фельдшер, який прибув за викликом на місце інциденту в день, коли Шабунін вдарив провокатора. За словами фельдшера, Філімоненко відмовився від першої медичної допомоги та госпіталізації.

Так, улітку 2017 він вдарив Всеволода Філімоненка, який називає себе журналістом, а насправді — провокатора та відео-блогера.

Шабуніна обвинувачують за статтею 345-1 “Погроза або насильство щодо журналіста” Кримінального кодексу України після того, як він рік тому вдарив в обличчя провокатора Філімоненка, який тривалий час переслідував Віталія та цькував співробітників ЦПК. Віталію загрожує до 5 років позбавлення волі.

Читайте більше про справу Шабуніна: https://goo.gl/cqfrAo
Хронологія справи: http://bit.ly/2LmuEQq

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Розбіжності у свідченнях та відсутність меддокументів: суд у справі Шабуніна допитав судмедексперта та рентгенолога
Аваков намагається легалізувати негласні слідчі дії щодо ЦПК за допомогою нардепа Деркача. Заява
Хронологія переслідувань: суд допитав Шабуніна у справі про побиття псевдожурналіста Філімоненка

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності