Справа Шабуніна: Соратник провокатора Філімоненка виявився не журналістом, а “стажером”

Сьогодні 26 лютого відбулось чергове засідання у справі проти голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна. Суд допитав соратника Філімоненка та відклав засідання до 27 березня, щоб перекласти документи експерта.

Під час допиту соратника провокатора Філімоненка — Антона Гриньова, з’ясувалося, що на момент інциденту 8 червня він проходив “документально не оформлене стажування”, а не був журналістом, як представлявся раніше. Цікаво, що на той момент він вже показував посвідчення журналіста.

На своїй сторінці у Facebook Гриньов зазначає, що працює у Верховній Раді України, а до цього — у Мінрегіонрозвитку, ДП “Київторф” та компанії “Строй-Центр”.

Гриньов сказав, що на той момент працював з Філімоненком, оскільки “захотів самостійно навчитися як хлопці працюють”, проаналізувати їхню роботу і якби все добре пройшло — “разом відкрити інформаційну агенцію”.

На судовому засіданні Гриньов зазначив, що агентство утворене 29 червня 2017 року, коли він отримав свідоцтво. Проте, відповідно до Єдиного реєстру юридичних осіб,  ТОВ “Інформаційне агентство “Голос народу”” утворено 27 квітня 2017 року. Разом із ним, співзасновниками агентства є Олексій Липовецький та Всеволод Філімоненко. Схоже, що наразі вони мають “журналістські” посвідчення вже власного видання.

Нагадаємо, що Гриньов супроводжував  Філімоненка у червні 2017, коли стався інцидент біля військоммату, та у травні 2017 зустрічав члена правління ЦПК Олександру Устінову в аеропорту після повернення з відпустки, а також приходив до неї додому.

Прокурор, захисники Філімоненка та він сам виступили категорично проти залучення в процес та для участі в допиті Гриньова медіа-експерта та юриста Тараса Шевченка “оскільки свідок на той час був стажером, а не журналістом”.

Філімоненко сказав, що вважає Шевченка необ’єктивним, бо не знає хто це, і заявив що Шевченко та Шабунін “разом заробляють гроші, дружать, п’ють ввечері горілку”. Крім того запропонував запросити у якості експерта Анатолія Шарія або ж “мавпу із цирку”.

Згодом адвокат Філімоненка сказав, що потребує перекладу документів (дипломи світових вишів та шкіл), що підтверджують професійність та кваліфікацію Шевченка, оскільки не володіє англійською мовою. Офіційно завіреної копії трудової книжки Шевченка для прокурора та захисту виявилося недостатньо, щоб підтвердити його професійну діяльність у медіа сфері.

Суд взяв паузу для того, щоб надати змогу зробити переклад документів медіа-експерта українською. Хоча Філімоненко зазначив, що і після цього не погодиться на залучення Шевченка до суду у якості експерта.

Наступне засідання суду відбудеться 27 березня о 14.00 у Дніпровському районному суді м. Києва (вул. Кошиця, 5).

Читайте більше про справу Шабуніна: https://goo.gl/cqfrAo
Відеозапис засідання суду: https://goo.gl/UcUWLC

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Розбіжності у свідченнях та відсутність меддокументів: суд у справі Шабуніна допитав судмедексперта та рентгенолога
Аваков намагається легалізувати негласні слідчі дії щодо ЦПК за допомогою нардепа Деркача. Заява
Хронологія переслідувань: суд допитав Шабуніна у справі про побиття псевдожурналіста Філімоненка

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності