Справа “Краяну”: адвокати весь день подавали недолугі клопотання, але суд все-таки завершив підготовчу стадію

У п’ятницю 13 березня в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду (ВАКС) відбулося засідання у справі щодо розкрадання 92 млн грн одеським мером Геннадієм Трухановим зі спільниками під час закупівлі міськрадою будівель заводу “Краян”. Суд наприкінці засідання закінчив підготовчу стадію і перейшов до слухання справи по суті.

Протягом усього засідання сторони розглядали численні клопотання адвокатів обвинувачених. Частина клопотань доходили до абсурду, тож суд їх навіть не розглядав.

Адвокат обвинуваченої оцінювачки Галини Богданової (наприкінці засідання суд прийняв її відмову від цього захисника) Сергій Лисенко подав клопотання про відвід секретаря.  Аргументував він це тим, що вона йому зателефонувала під час відпустки, аби повідомити про дату засідання, чим «завдала сильного хвилювання». 

Лисенко сказав, що вона за вказівкою судді вчиняла на нього умисний психологічний тиск для погіршення його здоров‘я. При цьому сам засміявся під час зачитування клопотання.

Той же адвокат Лисенко подав клопотання «про поліпшення мікроклімату». Хотів, щоб у залі засідань було не спекотно, а біля адвоката стояла розетка для зарядки ноутбука.

Вчергове адвокати подавали клопотання про надання додаткового часу, зокрема, для написання заперечення на скаргу прокурора тощо.

Цікаво, що захисники самого Труханова та інших фігурантів не підтримували частину клопотань Лисенка та іншого адвоката Михайла Коротюка, який постійно підтримував Лисенка. 

Сам суд назвав це свідомим затягуванням процесу і відмовився навіть розглядати недолугі клопотання.

Наприкінці засідання судді оголосили перехід до слухання апеляційної справи по суті. Тож на наступних засіданнях такі клопотання подати у захисників не вийде.

Нагадаємо, у липні Малиновський районний суд Одеси повністю виправдав Геннадія Труханова і його спільників. Суд визнав майже усі докази Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) недопустимими.

Попри надмірну швидкість, з якою суд розглядав справу Труханова, апеляцію не встигли подати до нереформованого Апеляційного суду Одеської області. Тепер прокурори просять апеляцію ВАКС скасувати вирок і направити справу до першої інстанції Антикорсуду на новий розгляд.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
“Ну так как поменялся глава Верховного, там течения разные, мне нужна ваша поддержка”: деталі засідання щодо забудовника, якого підозрюють у спробі підкупу міністра Кубракова
Як “правки Лозового” можуть поховати справу на 390 млн грн. І який стосунок до цих подій має Верховний Суд
Муженко, Полторак, абонент «Ірина Гер» та ремонт на Лаврській: деталі обрання запобіжки екснардепу Микитасю

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності