Справа Бахматюка: адвокати не прийшли на засідання про заочне досудове розслідування

Адвокати не прийшли на засідання Вищого антикорупційного суду, на якому слідчий суддя Володимир Воронько мав розглянути клопотання детективів про дозвіл на заочне розслідування щодо власника “ВіЕйБі Банку” Олега Бахматюка. Нагадаємо, що він є одним із 17 підозрюваних у справі про заволодіння 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту від держави.

У захисниці Інни Тецької нібито закінчився строк повноважень щодо захисту підозрюваного, а адвокат Андрій Доманський попросив відкласти засідання, оскільки він нібито мав контакт з особою, у якої виявили COVID-19. До завтра він має надати результати тесту.

Якщо він цього не зробить, то в п’ятницю ВАКС може залучити до розгляду клопотання адвоката із системи безоплатної правової допомоги. Крім цього, суддя буде вирішувати питання про поважність причин неявки адвоката Доманського і за необхідності звернеться до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури з проханням його покарати.

Минулого року Апеляційна палата ВАКС щонайменше тричі визнавала неповажними причини неявки адвоката Доманського на засідання щодо ексголови правління ВіЕйБі банку Дениса Мальцева. У червні 2020 року ВАКС відмовився заочно арештувати підозрюваного, і вже 1,5 року апеляція не може розглянути скаргу на це рішення. Основна причина в тому, що засідання постійно відкладаються, переважно через неявки адвокатів.

Причому судді неодноразово зверталися до КДКА, однак результат нульовий. Це й не дивно, адже за даними реєстру адвокатів захисник Андрій Доманський займає посаду заступника голови Кваліфікаційної палати КДКА Київської області.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
“Ну так как поменялся глава Верховного, там течения разные, мне нужна ваша поддержка”: деталі засідання щодо забудовника, якого підозрюють у спробі підкупу міністра Кубракова
Як “правки Лозового” можуть поховати справу на 390 млн грн. І який стосунок до цих подій має Верховний Суд
Муженко, Полторак, абонент «Ірина Гер» та ремонт на Лаврській: деталі обрання запобіжки екснардепу Микитасю

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності