Серпом по рейтингу: активісти запустили інструмент для покарання нардепів за кнопкодавство

Активісти запустилина сайті “Серпом по рейтингу” інструмент для покарання народних депутатів, які кнопкодавлять у Верховній Раді.

Центр протидії корупції додав до бази зашкварених депутатів-мажоритарників тих, хто голосував замість своїх колег їхніми картками.

Це стало можливим завдяки руху Чесно, який фіксує факти та відеодокази кнопкодавства народних обранців.

Покарати нардепа, який уславився таким нечесним вчинком, можна зрізавши йому рейтинг. Що для цього потрібно:

  1. Оберіть на сайті депутата, який кнопкодавив: http://bit.ly/2mBtgPe
  2. Пожертвуйте будь-яку суму
  3. Активісти використають усі гроші на антирекламу цього депутата у Facebook, специфічно націливши її на виборців його округу.

Нагадаємо, кнопкодавство є одним із виявів політичної корупції та є порушенням Конституції та Регламенту Верховної Ради України, відповідно до яких народний депутат України голосує особисто.

Так, наприклад, нардепи прокнопкодавили свого часу зміни до конституції у 2011, щоб перенести парламентські вибори, новий Кримінально-процесуальний кодекс та мовний закон 2012 року.

В Україні жодного депутата не притягнули до відповідальності за кнопкодавство. Єдина можливість вплинути на них — зрізати рейтинг серед виборців у регіонах.

Загалом за час існування проекту “Серпом по рейтингу” активістам Центру протидії корупції вдалось розказати про корупційні проступки 22 депутатів-мажоритарників понад 700 тисячам виборців із їхніх округів.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Шабунін: «Татарівська суддя відмазала іншого заступника Єрмака – Ростислава Шурму»
Невідомі запустили брудну кампанію з дискредитації конкурсу на голову НАЗК. Щоб спростувати чутки, комісія має провести обговорення кандидатів публічно та опублікувати оцінки за есе
Рада ухвалює законопроєкт про лобізм в цілому. Він не вирішує проблему тіньового лобізму, бо декларування радників Єрмака та відкрита робота комітетів там не передбачені

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності