Репутацію СБУшника Демчини відбілюють в суді листами від Кононенка та БПП – документи

Для спростування підозр у корупції адвокат заступника голови СБУ Павла Демчини приніс до суду листи від керівництва партії БПП та народного депутата Ігоря Кононенка.

Про це після судового засідання та ознайомлення з матеріалами справи повідомляють юристи Центру протидії корупції.

Адвокат Демчини надав суду пакет пакет з 8 листів та додатків від МВС, Національної поліції, СБУ, ДФС, Мінекономрозвитку і навіть – Фітосанітарної служби. На запит адвокатів Демични всі органи відповіли, що їм невідомо про незаконну діяльність зама Грицака або кримінальні провадження проти нього.

Зокрема, у листі за підписом керівника секретаріату партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” М.Саврасова йдеться, що “Партією не здійснюється будь-якого незаконного, “тіньового” контролю за діяльністю Служби безпеки України… в тому числі й через першого заступника Голови Павла Демчину.

1_Від БПП-1   1_Від БПП-2

Як відомо, 24 листопада у Святошинському районному суді Києва відбулося судове засідання за позовом Павла Демчини до голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна. Демчина просив суд визнати недостовірною інформацію про його розкішні статки та змусити Шабуніна спростувати пост у Фейсбуці, де активіст припустив, що Демчина “кошмарить комєрсов” і тому живе на широку ногу.

Окрім листа від БПП, адвокат Демчини надав суду лист від давнього бізнес-соратника Президента та заступника голови фракції БПП в Раді Ігоря Кононенка.

Той стверджує, що особисто ніколи не давав Демчині жодних доручень, “які підпадають під вживане в побуті негативне поняття “смотрящий”, визначеного у світі “воровськими законами”. “З мого боку не відбулося жодного незаконного впливу”, – запевнив у листі Кононенко.

2_Від Кононенка

Для доказу неправдивості інших тверджень з посту Шабуніна адвокат Демчини надав суду відповіді і від Державної фітосанітарної служби та Мінекономрозвитку. У них  йдеться про те, що Демчина не втручався в діяльність ринку скрапленого газу чи експорт волоських горіхів, і не порушував законодавства у сфері карантину рослин.

Єдиний орган, до якого адвокати Демчини не зверталися – Національне антикорупційне бюро України, яке розслідує можливе незаконне збагачення Павла Демчини.  

Нагадаємо, широкій публіці прізвище заступника голови СБУ та начальника головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Павла Демчини стало відоме після низки телевізійних розслідувань, де йшлося про безпідставне втручання Служби в роботу підприємців, організацію переслідувань активістів та незадклароване майно держслужбовця.

Адвокат Демчини намагався переконати суд, що “всі ці документи доводять те, що поширена інформація не відповідає дійсності, а отже є недостовірною”.

Захистом Павла Демчини займається адвокат Роман Александрук. Під час судового засідання він підтвердив, що від імені СБУшника подав 15 позовів до журналістів та активістів про захист честі та гідності.

Александрук є співзасновником юридичної фірми “Студія права”.

У липні цього року “Студія права” звернулася до Національного агентства з питань запобігання корупції із заявою про можливий конфлікт інтересів у директора Бюро Артема Ситника та керівника юруправління НАБУ. Адвокати просили НАЗК перевірити, чи законно головний юрист НАБУ представляє інтереси директора НАБУ в адміністративній справі, ініційованій за позовом самої ж “Студії права”. У НАЗК конфлікту інтересів не знайшли, однак виписали Ситнику адмінпротокол за відмову надавати необхідну інформацію.

Як відомо, влітку минулого року детективи Національного антикорупційного бюро обшукували адвокатів “Студії права” в рамках розслідування розкрадання цукру, що зберігався на складах державного “Аграрного фонду” у Черкаській області.

Відомо про два адмінпозови “Студії права” до директора НАБУ Артема Ситника. Один з них був відхилений, а в іншому – до Державної фіскальної служби – дриектор НАБУ виступає 3-ю особою.

Наступне засідання у справі Демчини проти Шабуніна відбудеться через півроку – 16 травня 2018 р.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Шабунін: «Татарівська суддя відмазала іншого заступника Єрмака – Ростислава Шурму»
Невідомі запустили брудну кампанію з дискредитації конкурсу на голову НАЗК. Щоб спростувати чутки, комісія має провести обговорення кандидатів публічно та опублікувати оцінки за есе
Рада ухвалює законопроєкт про лобізм в цілому. Він не вирішує проблему тіньового лобізму, бо декларування радників Єрмака та відкрита робота комітетів там не передбачені

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності