Прокурори взялися за переплату 3 млн харківськими комунальниками на смітті

Прокуратура Харківської області порушила кримінальне провадження за розтрату майна харківськими комунальниками, які закупили послуги на вивіз сміття на 3 мільйони дорожче від Києва та Одеси.

Про відповідне рішення Центр протидії корупції повідомив Прокурор Харківської області Ю.Данильченко.

У прокуратурі Харківської області повідомили, що порушили кримінальне провадження за ч.5 ст.191 КК України – розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, що карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування доручили слідчим Комінтернівського райвідділу поліції міста Харкова.

Нагадаємо, 2 березня комунальне підприємтсво “Комплекс з вивозу побутових відходів” уклало угоду субпідряду з ТОВ “Харків Екоресурс” щодо збирання та вивозу побутових відходів на території двох районів Харкова загальною вартістю 18,42 млн грн. При цьому, спецтехніку для вивезення сміття приватна фірма-переможець тендеру орендує саме у місцевих комунальників.

Спочатку ціна за вивіз сміття склала близько 57 грн за кубометр, але згодом її збільшили до 66,5 грн за куб, хоча в Києві та Одесі за аналогічні послуги платять 46 грн. Тобто переплата на двох угодах може становити понад 3,2 млн грн.

Як повідомляє видання “Наші Гроші”, засновниками переможця торгів – ТОВ “Харків Екоресурс” є мешканець Німеччини Олександр Бейніш та Петро Бондаренко. Раніше серед засновників був соратник мера Харкова Геннадія Кернеса, директор Департамента будівництва та шляхового господарства міськради Володимир Чумаков.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
«Один з найважливіших антикорупційних законів останніх років» — Віталій Шабунін про законопроєкт №11057
Шабунін: Резніков збрехав про фейковість доказів у розслідуванні закупівлі курток для ЗСУ
У ДП «Агенція оборонних закупівель» Міноборони відмовляються під час війни створювати наглядову раду, щоби витрачати мільярди з бюджету без ефективного контролю

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності