АНОНС — Президент руками депутатів затягує створення антикорсуду

У понеділок 14 травня об 10.30 перед засіданням Погоджувальної ради (Грушевського 5) активісти проведуть акцію з вимогою перестати блокувати створення антикорсуду та підготувати законопроект до другого читання.

У той час, коли Президент обіцяє все нові дати голосування за антикорсуд, комітет правової політики і правосуддя так і не підготував законопроект до другого читання.

Це при тому, що головою комітету є довірена особа Порошенка Руслан Князевич, а 14 з 32 депутатів входять до президентської фракції.

Верховна Рада проголосувала за законопроект про Антикорупційний суд 1 березня 2018 року. 2 тижні після голосування приймалися поправки до законопроекту, яких усього подали 2000.

Але з 15 березня, уже майже 2 місяці всі 2000 поправок лежать “мертвим вантажем”. З того часу відбулося П’ЯТЬ засідань та зустрічей комітету, але на жодному із засідань комітет не те, що не почав розглядати майже 2000 поправок до законопроекту, а навіть не спромігся створити робочу групу для роботи із поправками.

Для наочної демонстрації того, що наразі відбувається в комітеті Князевича, який уже 5 засідань поспіль не розглядає законопроект про Антикорупційний суд, активісти встановлять перед входом до будівлі парламенту банер із зображенням Петра Порошенко та Руслана Князевича.  

Спікери:

  • Ганна Гопко — народний депутат та голова комітету Верховної Ради України у закордонних справах
  • Віталій Шабунін — голова правління Центру протидії корупції

Адреса:
вул. Грушевського, 5

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Новий рекорд: петиція про скасування “правок Лозового-Іонушаса” зібрала 25 000 голосів лише за годину. Наступна ціль – 100 000 підписів
ЦПК закликає президента подати законопроєкт про повне скасування “правок Лозового-Іонушаса”: ОП з другої спробу опублікував петицію
В ОП з вигаданих причин відмовилися реєструвати петицію ЦПК до Зеленського про повне скасування “правок Лозового-Іонушаса”. ЦПК буде подавати петицію вдруге

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності