Поплічнику Каськіва з Повітряного експресу повідомлено про підозру

Столичні прокурори підозрюють виконуючого обов’язки директора ДП Повітряний експрес Геннадія Дьяченка у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Про підозру Дьяченку повідомлено 6 липня прокуратурою Києва.

У документі за підписом в.о. прокурора Києва О.Валендюка вказано, що досудове розслідування щодо Дьяченка припинене, оскільки підозрюваний переховується від слідства, та “на даний час вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження підозрюваного Дьяченка Г.В”.

Досудове розслідування проводиться слідчим управлінням ГУМВС та прокуратурою Києва. Кримінальне провадження було порушене за ч.5 ст. 191 – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах, та  ч.2 ст 364 – зловживання владою або службовим становищем що спричинило тяжкі наслідки.

Утім, підозра Дьяченку була пред’явлена лише за однією зі статей (ч.2 ст.364 КК), що передбачає менш жорстку санкцію – позбавлення волі на строк від 3 до 6 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як відомо, у 2014 році керівництво Держінвестпроекту витратило сотні мільйонів коштів державного бюджету.

Довідково:

  • Відповідно до норм чинного Кримінально-процесуального кодексу, провадження може бути зупинене на час розшуку підозрюваного, який переховується. Оскільки строк від пред’явлення підозри до передачі справи в суд становить 2 місяці, слідчі зупинили провадження для того, щоб строк не закінчився, поки Дьяченка шукатимуть.

  • Центр протидії корупції разом з народним депутатом Сергієм Лещенком у квітні 2014 року звернувся із заявою про злочин до Генеральної прокуратури України, де виклав факти розкрадання поплічниками Каськіва грошей з ДП “Повітряний експрес”.

  • Перший заступник Генпрокурора В.Гузир направив звернення до прокуратури міста Києва, де порушили кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч. 2 ст.364 ККУ.

  • Директор Департаменту Державної фінансової інспекції Шкуропат О.Г. підтвердив викладені у заяві про злочин факти, зокрема, зазначив, що за результатами ревізії ДП “Нацпроект “Повітряний експрес” виявлено, що “посадовці розмістили майже 82 млн грн на депозит в організації, місцезнаходження якої невідоме. Окрім того, 25 млн грн розмістили в банку, який НБУ визнав неплатоспроможним. Ревізія також встановила, що ціна ділянок, які “Повітряний експрес” придбав для будівництва залізниці, перевищує їх ринкову вартість на 36 млн гривень”.

  • За оновленнями у досудовому розслідуванні можна слідкувати на сайті: ukr.aw

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Шабунін: «Татарівська суддя відмазала іншого заступника Єрмака – Ростислава Шурму»
Невідомі запустили брудну кампанію з дискредитації конкурсу на голову НАЗК. Щоб спростувати чутки, комісія має провести обговорення кандидатів публічно та опублікувати оцінки за есе
Рада ухвалює законопроєкт про лобізм в цілому. Він не вирішує проблему тіньового лобізму, бо декларування радників Єрмака та відкрита робота комітетів там не передбачені

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності