Погоджував переслідування активістів Майдану та був заступником Шокіна: кого Венедіктова призначила в.о. прокурора Києва

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова 4 травня видала наказ, яким призначила тимчасово виконувати обов’язки прокурора міста Києва Романа Говду. 

Документ, який підтверджує призначення Говди, опинився у розпорядженні Центру протидії корупції.

Так, 2015 року Говда був призначений прокурором Одеської області. У тому ж році був заступником генерального прокурора Віктора Шокіна. У 2016 році генпрокурор Юрій Луценко призначив прокурором Києва.

На посаді керівника одеської прокуратури закрив кримінальне провадження щодо будівництва на Одещині “найдорожчого” на той час в Україні дитсадка. 

На посаді прокурора Києва Говда закрив справу щодо Станіслава Толстошеєва, сина одного з бізнесменів, який збив пенсіонерку на тротуарі.

Крім того, відділ, який очолював Говда у ГПУ за часів Віктора Пшонки, здійснював “нагляд за додержанням законів при провадженні оперативно-розшукової діяльності управління нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ Головного управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні Генеральної прокуратури України”. 

Тобто під час Революції Гідності Говда очолював відділ, що давав згоду на всі негласні слідчі розшукові дії оперативниками центрального апарату МВС під керівництвом Віталія Захарченка.

“Не дивно, що Венедіктова соромиться опублікувати цей наказ на офіційному сайті Офісу генерального прокурора. Адже вона після ДБР, куди взяла собі в заступники адвоката Януковича, продовжує обирати найпровальніші кадри часів попередників”, – коментує голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Нагадаємо, Венедіктова видала наказ від 15 квітня, яким змінила положення про комісію, яка здійснює атестацію прокурорів. Із процесу очищення  ГПУ Венедіктова викинула представників  міжнародних партнерів та громадськість. Це кардинально спотворює реформу прокуратури.

Поділитись новиною

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності