Печерський суд зволікає з розглядом скарги ЦПК на ГПУ

Бездіяльність ГПУ та зволікання слідчого судді з розглядом скарги ЦПК є унаочненням кругової поруки між слідчими, прокурорами та суддями, які покривають беззаконня один одного.

30 березня Центр протидії корупції надіслав до Генеральної прокуратури України заяву про вчинення злочину – за фактом службового підроблення слідчими та прокурорами Генеральної прокуратури України.

На думку юристів ЦПК, правоохоронці з метою незаконного отримання інформації, що містить банківську таємницю, підробили матеріали кримінального провадження №4201600000000688 від 16 березня 2016 р.

Нагадаємо, слідчі ГПУ шукають гроші Уряду США, які виділялися на реформу кримінальної юстиції і, на думку ГПУ, мали б надходити безпосередньо на рахунки правоохоронного органу. Під час досудового розслідування Печерський суд дозволив виїмку всіх фінансових та бухгалтерських документів громадської організації. Відповідні ухвали видані судом в один день – 22 березня.

За інформацією ЦПК, виїмка документів уже відбулался в банках, що обслуговують громадську організацію, та Міністерстві економічного розвитку та торгівлі (МЕРТ).

Водночас, безпосередньо до Посольства США, яке виділяло кошти на проекти з реформування кримінальної юстиції в Україні, слідчі не зверталися. Про це стало відомо з офіційних відповідей Посольства США та Міжнародної організації з розвитку права (IDLO) на запит Центру протидії корупції.

Заяву активістів про вчинення злочину ГПУ отримано 1 квітня 2016 року, проте всупереч вимогам ст 214 КПК України, протягом 24-х годин відомості до ЄРДР не були внесені та досудове розслідування не розпочато.

У зв’язку з цим 8 квітня 2016 року Центр протидії корупції звернувся до слідчого судді Печерського райсуду Києва зі скаргою на бездіяльність Генеральної прокуратури.

Скаргу отримано слідчим суддею Писанець В.А., утім, станом на 19 квітня 2016 року судове засідання щодо розгляду скарги не призначено.

Зазначимо, що розгляд скарги на бездіяльність здійснюється протягом 72-х годин від дати надходження до суду.

“Документи від американців чітко говорять – на рахунках ЦПК немає і не було грошей, які шукають ГПУшники. У США розуміють і бачать на власні очі, як фабрикується справа. ГПУ взагалі немає підстав після слідства і справа має бути закрита найближчими днями, якщо не годинами. Ті, хто її порушив, хто покривав це беззаконня, мають бути з позором звільнені з ГПУ без права взагалі займати державні посади – саме цього ми будемо добиватися в суді”, – говорить Віталій Шабунін, голова правління ЦПК.

Далі буде…

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Фінкомітет Ради погодив псевдореформу БЕБ “імені Татарова”. Її не погодили міжнародні партнери, але погодив Зеленський
Верховна Рада зібралася підтримати “татарівську” версію “реформи” БЕБ. Псевдореформу, яка не відповідає вимогам міжнародних партнерів, хочуть підтримати на комітеті вже сьогодні
Без повноцінної переатестації: Кабмін погодив модель Татарова щодо збереження контролю над БЕБ для подальших знущань над українським бізнесом

Читайте також

Всі новини
ВККС може рекомендувати призначити суддею працівницю ВККС Оксану Мусієнко, яка мала доступ до відповідей на тестування на посаду судді
Після тиску громадських організацій Рада відмовилась послаблювати контроль громадськості над відбором суддів
“Я не корупціонер. У мене квартира в кінці Троєщини”: ВРП надала згоду на утримання під вартою чотирьох суддів апеляції

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності