Нічого не пам’ятають про розслідування: суд допитав слідчих у справі Шабуніна

Сьогодні в Дніпровському суді міста Києва відбулося чергове судове засідання у справі проти голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна. Суд допитав двох слідчих, які розслідували справу Олександра Чеберяка та Олександра Ковальчука.

Обоє не змогли пояснити, де знаходиться документація, на основі якої здійснювалися медичні експертизи у справі.

За словами слідчого Олександра Ковальчука, саме він отримав тимчасовий доступ до медичних документів блогера-провокатора Всеволода Філімоненка в закладах охорони здоров’я. Частину документів слідчий отримав у самого провокатора. Доля цих документів йому не відома.

Інший слідчий Олександр Чеберяк також не зміг пригадати, як і кому повернули медичні документи після експертизи та де вони перебувають наразі.

Натомість, прокурор Дмитро Руснак фактично надавав Чеберяку підказки про те, як відповідати на запитання, що обурило адвокатів Віталія Шабуніна.

Під час засідання слідчі також не відповіли на запитання про те, на підставі яких доказів вони змінили кваліфікацію справи із звичайних тілесних ушкоджень середньої тяжкості на ті ж ушкодження, але завдані журналісту для перешкоджання його діяльності.

Також обоє слідчих вказали на те що не перевіряли медичну документацію, надану Філімоненком, як і документи, що підтверджують його професійну журналістську діяльність.

Нагадаємо, що на початку судового розгляду у січні 2018 року адвокати Шабуніна заявили про відсутність медичних документів, які лягли в основу медичних експертиз та визначення рівня тілесних ушкоджень, завданих Філімоненку. У матеріалах справи були відсутні оригінали медичних документів. Також у самій експертизі містяться взаємовиключні речі  — говориться про травми з різних сторін обличчя, і в праву, і ліву.

За даними медичної експертизи, перелом, який слідчі кваліфікують як “середньої тяжкості ушкодження”, був виявлений медиками лише через 12 днів після інциденту.

Окрім того, медексперт, що робив експертизу та засвідчив “тілесні ушкодження середньої тяжкості” — Давид Валіахметов — неодноразово готував сумнівні висновки судово-медичної експертизи. Він робив експертизи Роману Насірову та навіть “відмазував” вбивцю.

Наступне засідання суду відбудеться 16 квітня у Дніпровському районному суді м. Києва (вул. Кошиця, 5).

***

Читайте більше про справу Шабуніна: https://goo.gl/cqfrAo   

Хронологія справи: http://bit.ly/2LmuEQq    

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Розбіжності у свідченнях та відсутність меддокументів: суд у справі Шабуніна допитав судмедексперта та рентгенолога
Аваков намагається легалізувати негласні слідчі дії щодо ЦПК за допомогою нардепа Деркача. Заява
Хронологія переслідувань: суд допитав Шабуніна у справі про побиття псевдожурналіста Філімоненка

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності