НАБУ взялося за квартиру екс-очільника ДУСі

Національне антикорупційне бюро України порушило кримінальне провадження за фактом вчинення службовими особами Державного управління справами корупційного кримінального правопорушення при передачі у приватну власність екс-виконуючому обов’язки керівника ДУС Сергію Борзову квартири у центрі столиці.

Про це Антикорупцыйне Бюро у своєму листі повідомило Центр протидії корупції.

«За фактами, викладеними у зверненні 29 липня 2016 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №52016000000000262 внесені відомості щодо зловживання службовими особами Державного управління справами своїм службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України» – йдеться у листі НАБУ.

Нагадаємо, Сергій Борзов очолював Державне управління справами всього рік: з літа 2015-го до літа 2016го року.

За інформацією журналістів програми «Наші Гроші з Денисом Бігусом» у грудні 2015 року Державне підприємство Укржитлосервіс, підвідомче Державному управлінню справами, видало родині Борзових свідоцтво про право власності на квартиру площею 187,8 кв. метрів у будинку на столичному бульварі Лесі Українки.

Сам Борзов пояснив це необхідністю перевезти до Києва своїх батьків.

Вказується, що родина Борзова доволі заможна, проте як йдеться у сюжеті, “забезпеченість родини не завадила керівнику ДУС отримати від свого ж відомства чималу квартиру”.

23 липня 2016 року президент Петро Порошенко звільнив від тимчасового виконання обов’язків керівника ДУС Сергія Борзова.

Одразу після виходу сюжету журналістів Центр протидії корупції звернувся із заявою про злочин до Національного антикорупційного бюро України.

У разі доведення вини фігурантам кримінального провадження загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, та штраф від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Новий рекорд: петиція про скасування “правок Лозового-Іонушаса” зібрала 25 000 голосів лише за годину. Наступна ціль – 100 000 підписів
ЦПК закликає президента подати законопроєкт про повне скасування “правок Лозового-Іонушаса”: ОП з другої спробу опублікував петицію
В ОП з вигаданих причин відмовилися реєструвати петицію ЦПК до Зеленського про повне скасування “правок Лозового-Іонушаса”. ЦПК буде подавати петицію вдруге

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності