Миколаївська поліція порушила справу через фонтан-привид за півтора мільйони

Южноукраїнська поліція розпочала розслідування за фактом розтрати бюджетних коштів під час будівництва фонтану, яке триває майже рік.

Про це повідомляє заступник начальника слідчого управління Нацполіції Миколаївської області у відповідь на запит Центру протидії корупції.

“На теперішній час у вищевказаному провадженні проводяться сплановані слідчі (розшукові) дії, направлені на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення”, – запевняє підполковник Павло Воловик.

Нагадаємо, в грудні минулого року низка миколаївських ЗМІ повідомила про те, що компанія «Реалбудсервіс-транс», яку місцева громадськість підозрювала в зв’язках з мером, отримала близько 1 млн гривень на спорудження фонтану. Однак протягом 10 місяців він так і і не з’явився, а на місці меморіального комплексу, на реконструкцію якого планували витратити півтора мільйона гривень, – пустка.

За інформацією сайту Преступности.НЕТ, засновником і керівником ПП “Реалбудсервіс-Транс” є Володимир Давій. Він також є співзасновником і керівником ТОВ “Моноліт-Полімер”, одним із засновників якого є Світлана Гут, цивільна дружина мера Пароконного.

Центр протидії корупції звернувся до Національного агентства з питань протидії корупції з вимогою перевірити мера Пароконного на предмет наявності конфлікту інтересів. Однак в Агентстві знайшли інші ознаки кримінального злочину і передали матеріали в Національну поліцію.

“У разі підтвердження провини, учасникам оборудки може загрожувати позбавлення волі до 4 років і права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю”, – зазначає юрист ЦПК Олександр Литвин.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Новий рекорд: петиція про скасування “правок Лозового-Іонушаса” зібрала 25 000 голосів лише за годину. Наступна ціль – 100 000 підписів
ЦПК закликає президента подати законопроєкт про повне скасування “правок Лозового-Іонушаса”: ОП з другої спробу опублікував петицію
В ОП з вигаданих причин відмовилися реєструвати петицію ЦПК до Зеленського про повне скасування “правок Лозового-Іонушаса”. ЦПК буде подавати петицію вдруге

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності