Комітет Ради спробує протягнути контрольований конкурс до БФР

Сьогодні о 14:00 Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики (вул. Адреса: вул. Липська, 3) спробує викинути поправку, яка запроваджує проведення відкритого конкурсу для призначення голови новоствореного Бюро фінрозслідувань (БФР) із залученням міжнародних експертів. 

Незважаючи на те, що минулого тижня профільний комітет підтримав прозорий конкурс на голову БФР, деякі депутати можуть розхитати ситуацію та повернутися до цього питання. 

Сьогодні депутати продовжать готувати до другого читання законопроєкт 1208-2 “Про Бюро фінансових розслідувань”. 

Прозорий конкурс — це принципове питання довіри до майбутнього органу. Свого часу це дозволиво провести ефективний відбір голови Національного антикорупційного бюро, а недосконала процедура відбору до Нацагентства з питань запобігання корупції (НАЗК) вилилася у провал конкурсу голови агентства.

Також депутати розглядатимуть норми, які стосуються економічних повноважень Служби безпеки України (СБУ). СБУ досі займається економічними злочинами, що непритаманно для спецслужби, котра повинна боротися з тероризмом, займатися контррозвідкою, охороняти суверенітет і територіальну цілісність України тощо.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Фінкомітет Ради погодив псевдореформу БЕБ “імені Татарова”. Її не погодили міжнародні партнери, але погодив Зеленський
Верховна Рада зібралася підтримати “татарівську” версію “реформи” БЕБ. Псевдореформу, яка не відповідає вимогам міжнародних партнерів, хочуть підтримати на комітеті вже сьогодні
Без повноцінної переатестації: Кабмін погодив модель Татарова щодо збереження контролю над БЕБ для подальших знущань над українським бізнесом

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності