Керівник Центр UA Олег Рибачук дав свідчення у справі Шабуніна

22 лютого відбулося чергове засідання у справі проти голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна. Суд допитав свідка з боку Шабуніна керівника громадської організації “Центр UA” Олега Рибачука.

“Я не сприймаю і ніколи не сприймав Філімоненка як журналіста”, — зазначив під час судового засідання Олег Рибачук.

Він знайомий із провокатором Всеволодом Філімоненком з часів роботи в проекті “Центр UA” — русі “Чесно”. Серед іншого Рибачук розповів про ганебне виключення Філімоненка з руху.

Координатори руху мали займатися аналізом кандидатів в депутати. Проте Філімоненко був особою на яку постійно надходили скарги щодо не доброчесності, що суперечило цінностям руху.

Апогеєм цих скарг  стало опубліковане відео, на якому Філімоненко вимагав 3 тис євро в одного із кандидатів, щоб не публікувати інформацію про нього. Таких випадків ганебних випадків в історії руху “Чесно” було всього два.

Філімоненко неодноразово отримував зауваження від судді через свою поведінку: він задавав питання не по суті, коментував їх, а також давав оцінку відповідям Рибачука. Філімоненко навіть отримав зауваження від прокурора, який, до речі, не мав запитань до свідка на цьому засіданні.

Окрім того, адвокат Філімоненка на початку судового засідання просив суд пришвидшити розгляд справи і проводити засідання з перервами лише на відпочинок.

Суддя відмовила у цьому клопотанні, пояснивши, що в неї крім справи Шабуніна ще є й інші справи.

***

Голову правління ЦПК Віталія Шабуніна звинувачують у побитті журналіста, а насправді — провокатора та відео-блогера, що прикривається посвідченням журналіста непрацюючого видання.

Шабуніна обвинувачують за статтею 345-1 “Погроза або насильство щодо журналіста” Кримінального кодексу України після того, як він рік тому вдарив в обличчя провокатора Філімоненка, який тривалий час переслідував Віталія та цькував співробітників ЦПК. Шабуніну загрожує до 5 років позбавлення волі.

Наступні засідання у справі 27 березня о 14.30, 9 квітня о 14.30 та 16 квітня о 14.30. Адреса суду — Кошиця 5.


Читайте більше про справу Шабуніна: https://goo.gl/cqfrAo
Хронологія справи: http://bit.ly/2LmuEQq

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Розбіжності у свідченнях та відсутність меддокументів: суд у справі Шабуніна допитав судмедексперта та рентгенолога
Аваков намагається легалізувати негласні слідчі дії щодо ЦПК за допомогою нардепа Деркача. Заява
Хронологія переслідувань: суд допитав Шабуніна у справі про побиття псевдожурналіста Філімоненка

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності