Із декларації “слуги народу” Костянтина Касая зникла компанія вартістю в 4,4 млн гривень

Народний депутат зі “Слуги народу” Костянтин Касай у своїй декларації за 2020 рік не вказав компанію “Полтавабудсервіс плюс”, виявили аналітики Центру протидії корупції.

У декларації за 2019 рік йшлося, що його дружина Олена Касай мала 100% корпоративних прав підприємства і була його кінцевою бенефіціарною власницею. 

За інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських об’єднань, станом на 18 травня 2020 року Олена Касай залишалася єдиною засновницею та кінцевою бенефіціарною власницею ТОВ “Полтавабудсервіс плюс”. 

Водночас станом на 15 листопада 2021 року єдиним засновником та кінцевим бенефіціарним власником став Віктор Григорович Прядка. 

При цьому Костянтин Касай у своїй декларації не вказував, що його родина отримувала дохід від продажу ТОВ “Полтавабудсервіс плюс”.

До початку роботи у Верховній Раді Костянтин Касай володів 87% компанії, решта 13% належала його дружині. Згодом депутат повністю переписав фірму на неї. 

17 вересня Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що здійснює повну перевірку декларації Касая.

Центр протидії корупції звернувся до НАЗК із закликом надати оцінку інформації про можливе недостовірне декларування. 

Поділитись новиною

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності