АНОНС – хто обере першого в Україні антикорупційного прокурора?

Запрошуємо на прес-конференцію та презентацію кандидатів до конкурсної комісії, яка обиратиме першого в Україні Антикорупційного прокурора.

Прес-брифінг відбудеться 28 серпня о 10.30 у Кризовому медіа-центрі за адресою вул. Хрещатик, 2, Український дім.

Під час брифінгу антикорупційні та правозахисні організації представлять список з 10  кандидатів до складу конкурсної комісії, які мають організувати прозорий конкурс, провести публічні співбесіди з кандидатами і обрати трьох найкращих претендентів на посаду єдиного в Україні головного антикорупційного прокурора.

Фактично, мова йде про людину, від якої залежить успішність слідства Антикорупційного Бюро – доведення справ до суду, де вони не розваляться через безпідставність доказів, як це нерідко трапляється зараз.

Кандидатів до конкурсної комісії представлятимуть:

  • Андрій Парубій, народний депутат, віце-спікер Верховної Ради України
  • Єгор Соболєв, народний депутат, голова Комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції
  • Віталій Шабунін, голова правління Центру протидії корупції

До кінця вересня поточного року має запрацювати Антикорупційна прокуратура – новий для українських правоохоронних органів інститут спеціалізованих прокурорів . Її керівника – спеціалізованого антикорупційного прокуратура – обирає конкурсна комісія, всього 11 людей. Семеро членів до складу конкурсної комісії делегує Верховна Рада,  четверо – генеральний прокурор.

Антикорупційні організації склали список претендентів у конкурсну комісію, чия репутація, професійний досвід та неупередженість стануть гарантією прозорого та чесного конкурсу, запорукою суспільної довіри до майбутнього антикорупційного прокурора.

Під час брифінгу буде представлений список з 10 кандидатів, підтриманих антикорупціонерами з Реанімаційного пакету реформ, Transparency International Україна, Центру протидії корупції, Центру політичних студій та аналітики, руху ЧЕСНО.

Це – журналісти, правники та міжнародні експерти з відмінною діловою репутацією, суспільним авторитетом та щепленням від політичної корупції.

Нагадаємо, керівник Антикорупційної прокуратури здійснюватиме нагляд за розслідуваннями детективами Антикорупційного Бюро корупційних злочинів високопосадовців.

Обрання керівника Антикорупційної прокуратури у вересні 2015 р. є однією з обов’язкових умов для надання Україні третього траншу Міжнародного валютного фонду.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Новий рекорд: петиція про скасування “правок Лозового-Іонушаса” зібрала 25 000 голосів лише за годину. Наступна ціль – 100 000 підписів
ЦПК закликає президента подати законопроєкт про повне скасування “правок Лозового-Іонушаса”: ОП з другої спробу опублікував петицію
В ОП з вигаданих причин відмовилися реєструвати петицію ЦПК до Зеленського про повне скасування “правок Лозового-Іонушаса”. ЦПК буде подавати петицію вдруге

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності