ГПУ “віддала” бурштинові родовища бізнес-партнеру Палиці

Генеральна прокуратура України пропустила терміни звернення до суду щодо незаконної ліцензії комунального підприємства «Волиньприродресурс».

Позов на повернення родовищ у власність держави був надісланий на місяць пізніше встановленого законом терміну. Через це Україна втратила можливість повернути права на розробку бурштинових родовищ у Волинській області. Керівником компанії, яка займалася незаконним видобутком бурштину, є Василь Столяр — бізнес-партнер голови Волинської облради Ігоря Палиці.

Знімок екрана 2018-02-02 о 13.59.43

Нагадаємо, що в лютому 2017 року прокуратура провела гучні обшуки на підприємстві «Волиньприродресурс», де виявили незаконну  ліцензію на видобуток бурштину. Кінцевий термін, коли ГПУ, а саме економічний департамент, очолюваний Володимиром Гуцуляком, відомий більше, як департамент Кононенко-Грановського, мав подати звернення до суду, сплив у вересні 2017 року.

Таким чином, Генеральна прокуратура спеціально не вклалася у визначений законом 6-місячний термін звернення до суду, щоб Україна за законом не змогла повернути ці бурштинові родовища.

«На нашу думку, це було зроблено навмисне, щоб не дати можливості  державі законно повернути ці бурштинові родовища, — стверджує юрист громадської організації “Центр протидії корупції” Андрій Савін. — Це типова схема ГПУ, коли через простроченість термінів подачі позовів до суду “бетонується” право компаній на використання державних надр, дозволи на користування яких видані незаконно”. Таким самим чином були “злиті” і родовища, які контролюються компаніями екс-міністра уряду Януковича — Миколою Злочевським”.

Кримінальну справу про видачу «Волиньприродресурс» незаконних дозволів ГПУ закрила 06.10.2017 року.

ЦПК направив відповідну скаргу до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів щодо незаконних дій начальника економічного департаменту ГПУ Гуцуляка.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Шабунін: «Татарівська суддя відмазала іншого заступника Єрмака – Ростислава Шурму»
Невідомі запустили брудну кампанію з дискредитації конкурсу на голову НАЗК. Щоб спростувати чутки, комісія має провести обговорення кандидатів публічно та опублікувати оцінки за есе
Рада ухвалює законопроєкт про лобізм в цілому. Він не вирішує проблему тіньового лобізму, бо декларування радників Єрмака та відкрита робота комітетів там не передбачені

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності