АНОНС – акція: Шокін з’їхав з глузду

Запрошуємо вас у середу, 28 жовтня о 10.00 на акцію «Шокін з’їхав з глузду!», під час якої громадські активісти на швидкій з лікарями привезуть генеральному прокуророві Віктору Шокіну гамівну сорочку – “усмєрітєльную рубашку”.

Акція пройде під стінами Генеральної прокуратури України за адресою: вул. Різницька 13/15 та під Адміністрацією Президента з боку Лютеранської вулиці, куди активісти вирушать після прес-брифінгу.

Як стало сьогодні відомо, Віктор Шокін ініціював прокурорську перевірку МЗС України в у зв’язку із оприлюдненням міністром закордонних справ Павлом Клімкіним вимог Європейського Союзу щодо повної заміни чотирьох представників ГПУ у складі конкурсної комісії з обрання антикорупційного прокурора. Шокін вбачає “ознаки кримінального правопорушення, спрямованого на підрив авторитету органів державної влади” в діях МЗС.
Вже котрий місяць поспіль дипломати ЄС “натякають” українській владі на необхідність замінити членів конкурсної комісії, делегованих генеральним прокурором, на “осіб, що не є політиками або держслужбовцями”.

Іншими словами, Шокін, який сам став наріжним каменем на шляху України до скасування віз з ЄС, вбачає кримінал у діях МЗС, що всіма дипломатичними способами намагається наблизити країну до безвізового режиму з Європою!

У брифінгу візьмуть участь:
● народні депутати-члени Комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції та комітету ВР з питань міжнародного співробітництва;
● Сергій Сидоренко, головний редактор Європейської Правди
● Дарина Каленюк, «Центр протидії корупції»
● активісти “Автомайдану”, Центру ЮЕЙ, ініціативи Реанімаційний пакет реформ тощо.

Антикорупційні організації вимагають від Президента Петра Порошенка невідкладно внести подання в Верховну Раду щодо звільнення В.Шокіна з посади генпрокурора, адже його дії свідчать про повну професійну непридатність та втрату адекватності.

Лист ШокінМЗС

ЛистШокінМЗС2

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Новий рекорд: петиція про скасування “правок Лозового-Іонушаса” зібрала 25 000 голосів лише за годину. Наступна ціль – 100 000 підписів
ЦПК закликає президента подати законопроєкт про повне скасування “правок Лозового-Іонушаса”: ОП з другої спробу опублікував петицію
В ОП з вигаданих причин відмовилися реєструвати петицію ЦПК до Зеленського про повне скасування “правок Лозового-Іонушаса”. ЦПК буде подавати петицію вдруге

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності