Дорогою з Голосіївського суду зникла частина доказів у справі експрокурора ГПУ, який хотів за гроші потрапити на роботу до НАБУ

У Вищому антикорупційному суді (ВАКС) 21 лютого відбулося засідання у справі Олександра Матюшка, колишнього прокурора Генпрокуратури, який пропонував від 5 до 10 тисяч доларів конкурсній комісії за посаду детектива, керівника або заступника керівника підрозділу в Національному антикорупційному бюро України (НАБУ).

Раніше справа слухалася в Голосіївському райсуді Києва. Звідти матеріали перевозили до ВАКС. Але під час сьогоднішнього засідання стало відомо, що частина доказів, які були в матеріалах в райсуді, до Антикорсуду не доїхали.

Тепер прокурори будуть клопотати, щоб дослідження цих доказів відбувалося в режимі аудіопрослуховування тих засідань, під час яких вони озвучувалися в Голосіївському суді.

У справі вже дослідили відео, на якому Матюшко намагається домовитися про підкуп конкурсної комісії, допитали свідка Шевченка (він не був членом комісії, але знав голову комісії Олексія Гриценка) тощо.

Допитати мають ще й самого Гриценка, а також голову правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, який був членом комісії.

Нагадаємо, 17 лютого 2016 року НАБУ повідомило про затримання прокурора ГПУ, який пропонував членам конкурсної комісії хабар у 10 тисяч доларів США за працевлаштування в Бюро. Прокурор ГПУ Олександр Матюшко хотів забезпечити позитивне рішення, щоб стати керівником чи заступником керівника підрозділу детективів НАБУ.

На суді Матюшко заявляв, що «ніякого злочину не вчиняв» та вважає події «підкупом і провокацією з метою створення вигляду боротьби з корупцією».

За інформацією НАБУ, Матюшко від 2013 року працював прокурором у Генеральній прокуратурі України, а до того був районним прокурором в Кіровоградській області.

***
Слідкуйте за цією та іншими справами оперативно і з поясненнями на нашому каналі у Telegram: https://t.me/fuckcorruption

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
“Ну так как поменялся глава Верховного, там течения разные, мне нужна ваша поддержка”: деталі засідання щодо забудовника, якого підозрюють у спробі підкупу міністра Кубракова
Як “правки Лозового” можуть поховати справу на 390 млн грн. І який стосунок до цих подій має Верховний Суд
Муженко, Полторак, абонент «Ірина Гер» та ремонт на Лаврській: деталі обрання запобіжки екснардепу Микитасю

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності