ДОКУМЕНТ — Лікарку з Інституту раку, яка відмовилася лікувати ветерана АТО, повернули на роботу та підвищили

Ганну Губареву, скандальну лікарку онкогематологічного відділення Інституту раку, яка відмовилася лікувати ветерана АТО через те, що “той вбивав братський народ”, після гучного звільнення поновили на роботі та навіть підвищили. Тепер вона секретар Комісії з питань етики при національному Інституті раку, яка відповідає за погодження проведення клінічних випробувань в Інституті.

Директор Інституту, після того, як всі ЗМІ та в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун написали про звільнення лікарки, втиху не лише поновила її на посаді, а й зробила відповідальною за один з найприбутковіших напрямів – клінічні випробування в Інституті, — розповідає Устінова Олександра, член правління Центру протидії корупції. Це верх цинізму керівництва медичного закладу, яке обдурило всю Україну, щоб мати “свою” людину на мільйонних потоках”.

Відповідно до документів, оприлюднених нещодавно частиною фармацевтичних компаній, лише за останні 3 роки Олена Колеснік, директор Інституту раку, отримала разом з кількома колегами, деякі з яких навіть не мають медичної освіти, 1,6 млн. грн за різного виду послуги: 280 тис. 2015 року від компаній “AstraZeneca”Johnson & Johnson” та “Phizer”, 430 тис. грн. 2016 року від компаній “MSD”, “AstraZeneca” “Phizer”, та 892 тис. грн. 2017 року  від компаній Roche, Phizer та MSD.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
У 2020 році українці витратили 14 млрд грн на ліки без доведеної ефективності. Звіт 
Меблі замість ліків, “велике будівництво” та завищені ціни. ЦПК проаналізував рік ковідних закупівель

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності