Десятки організацій застерігають Зеленського від перепризначення Авакова — заява

Громадські організації закликають Президента та його монобільшість у парламенті не перепризначати міністра внутрішніх справ Арсена Авакова на будь-які посади. 

Із такою заявою до Володимира Зеленського звернулися понад 20 українських антикорупційних та  правозахисних громадських організацій.

Підписанти звернення вважають, що перебування Авакова на державній посаді несе багато шкоди та є небезпечним для України. 

Арсен Аваков 5 років очолював Міністерство внутрішніх справ. Саме на його совісті повний провал поліцейської реформи, саботаж  переатестації та залишення на ключових посадах “міліціонерів-перевертнів в погонах”, залишення на посаді фігурантів справ Майдану, підозрюваних і обвинувачених, нерозкриті напади на громадських діячів, численні корупційні скандали, пов’язані з ним та його оточенням”, — йдеться у заяві, під якою підписалися 24 ініціативи. 

Громадськість просить президента України “не давати Арсену Авакову жодних нових посад” та застерігає, що “перепризначення Авакова до нового уряду буде чітким сигналом для українського народу, що обіцянки про очищення країни “від корупції, мародерства, хабарників та лицемірів” є пустопорожніми”.

Заяву підтримали: ГО Правозахисна Ініціатива, ГО Центр протидії корупції, ВГО Автомайдан, Центр громадського моніторингу та досліджень, ГО ОPIR.ORG, Антикорупційний штаб, ГО Адвокатська дорадча група, ГО Правозахисний центр ДІЯ, ГО Statewatch, ГО Трансперенсі Інтернешнл Україна, ГО Платформа Громадський Контроль, ГО ЗахисТИ, Центр громадянських свобод, ГО Праве Діло, Фундація DEJURE, Міждисциплінарний науково-освітній центр протидії корупції в Україні (ACREC), Платформа Громадський контроль, БігусІнфо, ГО ТОМ 14, ГО Інститут законодавчих ідей, Медійна ініціатива за права людини, БФ Восток-SOS, Центр прав людини ZMINA, ГО Родини Героїв Небесної Сотні.

Повний текст заяви. Кількість підписантів постійно оновлюється.

  • Як відомо, 27 серпня в мережі анонсували акцію протесту “Аваков – чорт”, мета якої – не допустити перепризначення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова в оновлений Кабмін або інші силові органи.
  • Акція відбудеться 28 серпня о 19:00 в Києві під Адміністрацією Президента, а також в Запоріжжі, Дніпрі, Одесі, Тернополі, Харкові.
Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Фінкомітет Ради погодив псевдореформу БЕБ “імені Татарова”. Її не погодили міжнародні партнери, але погодив Зеленський
Верховна Рада зібралася підтримати “татарівську” версію “реформи” БЕБ. Псевдореформу, яка не відповідає вимогам міжнародних партнерів, хочуть підтримати на комітеті вже сьогодні
Без повноцінної переатестації: Кабмін погодив модель Татарова щодо збереження контролю над БЕБ для подальших знущань над українським бізнесом

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності