Депутати хочуть переписати правила арешту та конфіскації

За добу до голосування в залі народні депутати спробують переписати законопроекти, що врегульовують процедуру арешту та спеконфіскації майна корупціонерів.

Після невдалої спроби проголосувати ці проекти законів у другому читанні спікер Гройсман доручив повернути їх в комітет на доопрацювання, хоча такої процедури по регламенту немає. Але Раді потрібно ухвалити ці закони завтра, а тому нардепи сьогодні шукатимуть «політичний компроміс» в комітетах і спробують це провести у закритому режимі.

Ми маємо обґрунтовані підозри, що процедура арешту та умови, за яких у корупціонерів та їх наближених осіб можна конфіскувати награбоване, будуть знов переписані, адже саме щодо цього у Раді розв’язалася палка популістична дискусія.

Ми вже мали подібну ситуацію рівно два роки тому, коли в ніч перед голосуванням був обскубаний закон про Антикорупційне Бюро. Тоді частину правок вдалося відстояти в залі. Правки нардепів можуть нівелювати суть законопроектів – ускладнити процедуру арешту майна, унеможливити конфіскацію у третіх осіб – саме так, зазвичай, і ховають корупціонери награбоване.

Європейці не зарахують як виконання плану з безвізового режиму ухвалення Радою законів, які будуть називатися європейськими, але за суттю такими не стануть.

Правоохоронний комітет збереться сьогодні о 13.00.

Нагадаємо, вчора Юрій Луценко розкритикував подані урядом проекти законів про арешт та спеціальну конфіскацію, назвавши їх авторів «непрофесійними»: «Ми прийняли рішення відправити закон на повторне читання, і вже у понеділок на нараді голів фракцій у спікера наголосимо на необхідності прийняття цих законів у вівторок як крайній термін», – заявив Луценко. «9 листопада працюватимуть два профільні комітети, аби виправити всі помилки, закладені непрофесійними авторами закону», – додав він.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Новий рекорд: петиція про скасування “правок Лозового-Іонушаса” зібрала 25 000 голосів лише за годину. Наступна ціль – 100 000 підписів
ЦПК закликає президента подати законопроєкт про повне скасування “правок Лозового-Іонушаса”: ОП з другої спробу опублікував петицію
В ОП з вигаданих причин відмовилися реєструвати петицію ЦПК до Зеленського про повне скасування “правок Лозового-Іонушаса”. ЦПК буде подавати петицію вдруге

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності