Автомайдан приїхав до Порошенка звільняти Шокіна

Сьогодні понад 100 активістів влаштували автопробіг до будинку, де мешкає президент України Петро Порошенко та влаштували пікет під його маєтком з вимогою звільнити Генерального Прокурора Віктора Шокіна.

Активісти встановили перед будинком президента опудало-символ корупції – “ПороШокіна”.

“Відповідальність за відсутність результатів у боротьбі з корупцією лежить не тільки на генпрокурорі Шокіні, який гальмує проведення реформ в прокуратурі, а в першу чергу на  Президентові, який, відсутністю реакції на  на незадовільну роботу генерального прокурора, фактично покриває і захищає його” – розповідає Катерина Бутко, активістка Автомайдану.

«Зараз очевидно, що на чолі з Віктором Шокіним реформи прокуратури не відбудеться. Яскравим прикладом є справа «діамантових прокурорів» – говорить Єгор Соболєв, голова Комітету з запобігання та протидії корупції. – На ключових ініціаторів цього розслідування чиниться тиск з боку впливових покровителів Корнійця у владі. Якщо будь-хто з команди “молодих реформаторів”, яка займається розслідуванням, буде звільнений з правоохоронних органів, стане зрозуміло, що на Банковій є палкі прихильники “старої прокурорської гвардії” та системи кругової поруки”, – додає Соболєв

131251

Навіть Посол США в Україні Джеффрі Пайетт вказав на те, що “ГПУ підриває реформи та захищає корумпованих прокурорів”.

Активісти звинуватили Президента у тому, що через його бездіяльність та відсутність реакції на дії генерального прокурора Віктора Шокіна українці втрачають шанс подорожувати в ЄС без віз.

“Навіть символічно, що зовсім скоро виповниться два роки відколи екс-президент країни вирішив зупинити інтеграцію України до ЄС. Ми всі пам’ятаємо, як вплинуло це рішення на долю Віктора Януковича. Зараз, через два роки уже новий, п’ятий президент України, своїми діями перешкоджає виконанню Україною плану дій з безвізової лібералізації, чим все більше віддаляє нас від Європи. Більш того, про це вже говорять не тільки громадські активісти, але й європейські дипломати. Як реагує на позицію дипломатів Шокін? – починає перевіряти та тиснути на МЗС. Як реагує на це президент? – просто ігнорує проблему. Очевидно, що до Генпрокурора немає сенсу апелювати, тому ми звертаємося до президента: будьте розумнішим за вашого попередника, та не ставайте на шляху європейської інтеграції українського народу” –  стверждує Олексій Гриценко, голова ВГО “Автомайдан”.

Активісти наголосили, що візит до президента, –  не перша акція з вимогою звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна.

“Вже більше двох місяців ми проводимо акції під Генеральною прокуратурою. На початку, ми зверталися до Шокіна з вимогою підтримати молоду команду реформаторів – Сакваралідзе та Каська, але генпрокурор не тільки не підключився до реформування відомства, але й почав тиснути на тих, хто намагається це зробити. Президент своєю мовчазною згодою підтримує такі дії генерального прокурора, а отже, підтримує стару та корумповану систему прокуратури. Президент має зрозуміти, що ігнорування проблеми призводить до того, що тепер вина за блокування реформи прокуратури, роботи антикорупційного бюро, візової ліберизації – лягає особисто на нього, пояснює Дарина Каленюк, виконавчий директор Центру протидії корупції”.

Активісти залишили символ корупції – “ПороШокіна” під будинком президента, ствержуючи: якщо Віктора Шокіна не буде звільнено найближчим часом, це означатиме, що Петра Порошенко повністю влаштовує вигадана ними істота, а всі заяви про боротьбу з корупцією та кардинальне реформування системи є нічим іншим, ніж пустими обіцянками.

ПороШокин

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Новий рекорд: петиція про скасування “правок Лозового-Іонушаса” зібрала 25 000 голосів лише за годину. Наступна ціль – 100 000 підписів
ЦПК закликає президента подати законопроєкт про повне скасування “правок Лозового-Іонушаса”: ОП з другої спробу опублікував петицію
В ОП з вигаданих причин відмовилися реєструвати петицію ЦПК до Зеленського про повне скасування “правок Лозового-Іонушаса”. ЦПК буде подавати петицію вдруге

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності