Апеляційний суд відмовив Демчині у позові проти Шабуніна

Перший заступник голови СБУ Павло Демчина програв апеляцію на рішення Святошинського  районного суду Києва, ухваленого у липні цього року, у позові проти  голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.

Демчина вимагав захистити його честь та гідність, визнавши недостовірним текст посту, розміщеного Шабуніним на своїй сторінці в мережі Facebook.

Відповідну постанову ухвалив Апеляційний суд міста Києва 30 жовтня 2018. Третя особа у спорі — ГО “Громадське телебачення”.

Нагадаємо, що Павло Демчина просив суд визнати недостовірною й такою що принижує честь, гідність та ділову репутацію, а також спростувати інформацію з посту Віталія Шабуніна, де активіст описує спосіб життя та роботи першого заступника Грицака, розкритий у журналістському розслідуванні проекту “Слідство інфо”.

Зокрема, у першій редакції позову Павло Демчина хотів, щоб Шабунін написав про нього новий пост наступного змісту: “…Ви – Павло Володимирович дуже порядна та чесна людина, яка стоїть на сторожі корупції в Україні..”

Крім того, для спростування посту Шабуніна адвокат заступника голови СБУ приніс до суду листи від керівництва партії БПП, нардепа Ігоря Кононенка, Державної фітосанітарної служби та Мінекономрозвитку.

За допомогою цих документів силовик намагався спростувати свою причетність до президентської фракції в парламенті, нардепа Кононенка, а також довести, що не втручався в діяльність ринку скрапленого газу чи експорту волоських горіхів.

Слід також зазначити, що Павло Демчина очолює головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ. Це те управління, яке відповідає за “кошмарення” бізнесу та дискредитацію решти працівників служби, які захищають суверенітет України.

Як відомо, всього Демчина подав 16 позовів до суду щодо захисту честі та гідності або спростування інформації проти журналістів та активістів. Це сталося після виходу в ефір Громадського телебачення розслідування журналістів Слідство.інфо про статки СБУшника, яке широко цитувалося у ЗМІ.

Крім того, це не перший позов Демчини до Шабуніна. Замголови СБУ також судиться з видавничим домом Медіа-ДК, який видає журнал Новое Время.

У статті про цькування антикорупціонерів у цьому журналі Шабунін припустив, що за акцією протесту навпроти його будинку стоїть саме Демчина. Це і вимагає в судовому порядку спростувати перший заступник голови СБУ.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Шабунін: «Татарівська суддя відмазала іншого заступника Єрмака – Ростислава Шурму»
Невідомі запустили брудну кампанію з дискредитації конкурсу на голову НАЗК. Щоб спростувати чутки, комісія має провести обговорення кандидатів публічно та опублікувати оцінки за есе
Рада ухвалює законопроєкт про лобізм в цілому. Він не вирішує проблему тіньового лобізму, бо декларування радників Єрмака та відкрита робота комітетів там не передбачені

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності