Апеляція ВАКС скасувала незаконне закриття справи Бахматюка

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала незаконне рішення Печерського районного суду Києва, яким фактично генпрокурорку зобов’язали закрити справу олігарха Олега Бахматюка. Останній зі спільниками підозрюється у розкраданні 1,2 млрд грн “ВіЕйБі”-банку. Також апеляція ВАКС закрила це провадження. 

Нагадаємо, що генпрокурорка Венедіктова обіцяла виконати рішення Апеляційної палати ВАКС, яким би воно не було. Тобто тепер повинна відновити справу.

Судді: Сергій Боднар, Віктор Панкулич, Ігор Панаід

Розгляд відбувався 3 дні. Адвокати максимально затягували розгляд справи, зокрема подавали надзвичайну кількість клопотань, частина з яких була зловживанням правом адвоката. Захисники просили не розглядати скаргу прокурора, повернути цю скаргу прокурору, тричі відвести суддів, відвести прокурора, кілька разів просили відкласти засідання на іншу дату. 

У своїх виступах адвокати навіть дорікали ВАКСу, що той ще й року не працює, емоційно реагували на рішення суддів щодо клопотань. Зрештою адвокатам не вдалося затягнути розгляд. 

До речі, адвокати так і не змогли відповісти на запитання суддів, чому пішли в Печерський суд зі скаргами, а не в Антикорупційний, хоча справи НАБУ і САП розглядаються виключно в Антикорсуді.

Нагадаємо, генеральна прокурорка Ірина Венедіктова за рішенням Печерського райсуду Києва скасувала постанову колишнього заступника генпрокурора Віталія Каська про відновлення справи Бахматюка.

Фактично це могло означати закриття справи. Печерський суд взагалі не мав права розглядати цю справу і раніше вже 7 разів відмовляв захисту Бахматюка. 

Венедіктова могла не виконувати таке рішення Печерського суду, однак вона вже з перших днів на посаді генпрокурорки цікавилася справою Бахматюка і тим, як її злити різноманітними способами. 

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
“Ну так как поменялся глава Верховного, там течения разные, мне нужна ваша поддержка”: деталі засідання щодо забудовника, якого підозрюють у спробі підкупу міністра Кубракова
Як “правки Лозового” можуть поховати справу на 390 млн грн. І який стосунок до цих подій має Верховний Суд
Муженко, Полторак, абонент «Ірина Гер» та ремонт на Лаврській: деталі обрання запобіжки екснардепу Микитасю

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності