АНОНС — Завтра ВАКС знову спробує провести засідання у “бурштиновій справі” Розенблата і Полякова

У вівторок 4 лютого у Вищому антикорупційному суді (ВАКС) почнеться підготовче засідання у справі екснардепів Борислава Розенблата і Максима Полякова, обвинувачених в отриманні хабарів за сприяння у врегулюванні видобутку бурштину.

Початок засідання: 10:00. Адреса суду: проспект Перемоги, 41. Головуючий суддя: Олег Ткаченко. 

Минулого разу суд так і не почав підготовче засідання, бо на нього не прибула одна з обвинувачених — помічниця ексдепутата Полякова Тетяна Любонько. За словами адвоката, вона нещодавно народила дитину, тому не з’явилася.

Колишній нардеп Розенблат просив заборонити “24 каналу” бути присутніми на засіданні, назвавши його “необ’єктивним”. Адвокат одного з обвинувачених, який не прибув на засідання”, також просив проводити засідання без камер, але суддя дозволив знімати. 

До речі, Максима Полякова захищає адвокат Петро Бойко. Він також є адвокатом іншого обвинуваченого екснардепа — Миколи Мартиненка. 

Нагадаємо, за версією слідства, протягом 2016-2017 Розенблат і Поляков отримали близько 300 тисяч доларів хабарів за внесення законопроектів до Верховної Ради, впливу на посадовців Дергеокаастру, Держлісгоспу, сприяння у скасуванні та отриманні низки дозволів на розробку земель і видобутку бурштину.

Незаконна діяльність ексдепутатів була викрита завдяки спеціальній операції Національного антикорупційного бюро, для якої залучили секретного агента “Катерину”.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
“Ну так как поменялся глава Верховного, там течения разные, мне нужна ваша поддержка”: деталі засідання щодо забудовника, якого підозрюють у спробі підкупу міністра Кубракова
Як “правки Лозового” можуть поховати справу на 390 млн грн. І який стосунок до цих подій має Верховний Суд
Муженко, Полторак, абонент «Ірина Гер» та ремонт на Лаврській: деталі обрання запобіжки екснардепу Микитасю

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності