АНОНС – Завтра суд розгляне справу щодо “реклами Луценка” по суті

У середу, 8 серпня, о 13:00 в Окружному адміністративному суді Києва відбудеться засідання по суті у справі за позовом Центру протидії корупції до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення щодо “соціальної реклами” Генерального прокурора Юрія Луценка.

Суд розташований за адресою: Київ, вул. Болбочана Петра, 8, головуючий суддя Каракашьян С.К.

Нагадаємо, що Центр протидії корупції подав адміністративний позов до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення  про визнання протиправним надання статусу соціальної реклами відеороликам “Виконуємо закон. Встановлюємо справедливість”. Надання рекламі статусу “соціальної” дозволило ставити її в ефіри телеканалів та радіостанцій безкоштовно.

Згідно з позовом активістів, реклама має ознаки політичної, а не соціальної. Своєю чергою, надавши їй статус соціальної, Нацрада з питань телерадіомовлення порушила закон Закон України “Про рекламу”.

Окрім того, реклама містить маніпулятивну інформацію та пропагування, зокрема, генпрокурора Юрія Луценка задля впливу на потенційних виборців.

Нагадаємо, що 1 червня відбулося перше підготовче засідання, під час якого суд відмовив Нацраді з питань телерадіомовлення закрити провадження у цій справі. Разом із тим суд зобов’язав Нацраду надати докази, що інформація з реклами Луценка справді перевірялась.

Треті особи у справі — Генеральна прокуратура України та громадська організація “Українська антикорупційна асоціація”, яка формально взяла на себе відповідальність за створення і розміщення роликів. Слід додати, що спочатку Генпрокуратура відхрещувалася від реклами, згодом журналісти довели, що “соціальна реклама” таки веде до Луценка.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Невідомі запустили брудну кампанію з дискредитації конкурсу на голову НАЗК. Щоб спростувати чутки, комісія має провести обговорення кандидатів публічно та опублікувати оцінки за есе
Рада ухвалює законопроєкт про лобізм в цілому. Він не вирішує проблему тіньового лобізму, бо декларування радників Єрмака та відкрита робота комітетів там не передбачені
“Это п*здец конечно. И украл ты всего-то навсего 403 млн грн”: найцікавіші моменти з обрання запобіжки Пашинському

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності