АНОНС — Завтра суд почне розглядати справу Шабуніна по суті

Завтра у п’ятницю 9 лютого о 14.00 у Дніпровському районному суді м. Києва (вул. Кошиця, 5) відбудеться друге засідання у справі проти керівника Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.

Шабуніна звинувачують за статтею 345-1 «Погроза або насильство щодо журналіста» Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

30 січня відбулося перше підготовче засідання у справі Шабуніна, під час якого суд вирішив, що є достатньо підстав для призначення розгляду справи по суті.

Нагадаємо, що 8 червня 2017 року біля будівлі Дніпровського військового комісаріату Києва виник конфлікт між главою ЦПК Віталієм Шабуніним та Всеволодом Філімоненком, помічником депутата Радикальної Партії Сергія Мельничука. Філімоненко називає себе журналістом, але більш відомий своїми багатьма провокативними роликами, а не журналістськими матеріалами.

З оприлюдненого відео видно, що Філімоненкоспровокував Шабуніна, і той вдарив Філімоненка по обличчю. Через деякий час цілий і неушкоджений провокатор підбіг до Шабуніна і пирснув йому та журналістам в лице газовим балончиком.

Справу Шабуніна розслідували 7,5 місяців, через 2 — оголосили першу підозру про побиття громадянина (з ч. 1 ст. 122КК) і ще через 5 місяців уже пред`явили вже підозру за побиття журналіста (ч. 1 ст. 345-1) Слідство продовжувало строки розслідування 4 рази. Напередодні завершення розслідування справу перекваліфікували з тілесних ушкодженнь середньої тяжкості на “насильство щодо журналіста” (ч. 2 ст 345-1 КК). Справу розслідували 10 слідчих і 5 прокурорів.

Крім того адвокати зазначають, що медична експертиза проти Шабуніна — сфальшована і не може бути доказом у справі про “побиття журналіста”.

Читайте більше про справу Шабуніна: https://goo.gl/cqfrAo

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Розбіжності у свідченнях та відсутність меддокументів: суд у справі Шабуніна допитав судмедексперта та рентгенолога
Аваков намагається легалізувати негласні слідчі дії щодо ЦПК за допомогою нардепа Деркача. Заява
Хронологія переслідувань: суд допитав Шабуніна у справі про побиття псевдожурналіста Філімоненка

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності