АНОНС — Завтра має відбутися кваліфоцінювання головуючого судді у справі Труханова

У середу 5 червня Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) має провести кваліфікаційне оцінювання судді Сергія Черевко, який є головуючим у справі мера Одеси Геннадія Труханова. Однак це оцінювання напевно не відбудеться. І вигідно це Труханову, щоб саме Черевко виніс вирок у його справі.

Так,  27 травня суддя Суворовського суду м.Одеси Шепітко І.Г. прийняв очевидно незаконне рішення заборонивши 8 членам Вища кваліфікаційна комісія суддів України вчиняти будь-які дії щодо проведення кваліфікаційного оцінювання. Це рішення незаконне, бо одеський суддя вийшов за межі своїх повноважень: він не мав права обмежувати повноважень ВККС — органу державної влади.

Заборона стосується Сергія Козьякова, Станіслава Щотки, Михайла Макарчука, Юрія Тітова, Анастасії Заріцької, Миколи Мішина, Валентини Устименко, Тетяни Весельської.

Цим рішенням Суворовський суд Одеси ймовірно рятує суддю Черевка від оцінювання та необхідності відволікатися від справи мера — тим самим прискорює вирок у справі Труханова.

Адже, якщо Черевко не пройде оцінювання, його можуть звільнити. Це означає, що справу проти Труханова та його спільників почнуть слухати з самого початку і вона потрапить в Антикорупційний суд.

Однак ухвала Суворівського суду підлягає виконанню одразу, тобто оцінювання Черевка буде недійсним, якщо до цього часу її не оскаржать члени ВККС.

Нагадаємо, 2016 року Одеська міськрада на чолі з Трухановим купила приміщення колишнього заводу “Краян” за 185 млн грн, яке за 10 місяців до того, приватна фірма придбала в державного підприємства через “компанії-прокладки” за 4,2 млн грн.

Так, Малиновський суд Одеси розглядає  обвинувачення щодо Труханова та спільників від жовтня 2018 року.

Від початку 2019 судовий розгляд справи набрав небаченої в українських судах швидкості. Судді Черевко, Передерко та Корой відкладали усі інші засідання, аби якнайшвидше розглянути справу одеського мера.  31 травня відбулося чергове засідання у справі  Труханова, де йому почали читати змінене обвинувачення.

……………………..

Чи світить Труханову покарання за аферу з “Європейською мерією”: https://bit.ly/2WnV3T5

Розвалини заводу для Одеси. Докази кримінальної справи Труханова: https://bit.ly/2HQoPvN

Справа Труханова: як Одеська мерія вже рік не може повернути 95 млн грн, розтрачених на схемі з “Краяном”: https://bit.ly/2FTUUAs

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
ВККС може рекомендувати призначити суддею працівницю ВККС Оксану Мусієнко, яка мала доступ до відповідей на тестування на посаду судді
Після тиску громадських організацій Рада відмовилась послаблювати контроль громадськості над відбором суддів
“Я не корупціонер. У мене квартира в кінці Троєщини”: ВРП надала згоду на утримання під вартою чотирьох суддів апеляції

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності