АНОНС — Завтра комітет проведе співбесіди із кандидатами в аудитори НАБУ

У середу 6 червня о 15.00 комітет з питань протидії та запобігання корупції проведе співбесіди з кандидатами на посаду аудитора НАБУ від Верховної Ради України та визначить кого із кандидатів подавати на розгляд парламенту.

Якщо Комітет ухвалить рішення щодо рекомендованих кандидатів, Верховна Рада може призначити аудитора НАБУ від парламенту вже у четвер 7 червня одразу після голосування за законопроект про антикорупційний суд.

Слід зазначити, що це вже четверта спроба депутатів обрати аудитора НАБУ від парламенту.

Цього разу на конкурс подалося 5 кандидатів, серед яких правозахисник, двоє пенсіонерів, ізраїльтянин та американець. Також з’ясувалося, що один із кандидатів в аудитори виявився батьком чинного члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів.  

Оскільки аудит НАБУ буде проводитися вперше, аудитори мають не просто оцінити перші роки роботи бюро. Вони повинні розробити методологію, закласти найвищі стандарти проведення такої оцінки та розробити механізми проведення аудиту – так, щоб його результати ніхто не міг викривити, скасувати або використати для політичної розправи над антикорупційним органом, який уже стави токсичним для багатьох політичних партій.


Адреса:
вул. Садова, 3А, зал засідань №330
Акредитація: (044) 255 35 87 (прес-служба Верховної Ради України)


Анонс на сайті комітету:
http://bit.ly/2Jk0FaW

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
Шабунін: «Татарівська суддя відмазала іншого заступника Єрмака – Ростислава Шурму»
Невідомі запустили брудну кампанію з дискредитації конкурсу на голову НАЗК. Щоб спростувати чутки, комісія має провести обговорення кандидатів публічно та опублікувати оцінки за есе
Рада ухвалює законопроєкт про лобізм в цілому. Він не вирішує проблему тіньового лобізму, бо декларування радників Єрмака та відкрита робота комітетів там не передбачені

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності