АНОНС — В Антикорсуді почнуть розгляд однієї зі справ Труханова

У п’ятницю 1 листопада у Вищому антикорупційному суді (ВАКС) відбудеться підготовче засідання в одній зі справ міського голови Одеси Геннадія Труханова. Його обвинувачують у недекларуванні майна на десятки мільйонів гривень.

Початок засідання — 14:00. Головуючий суддя — Ногачевський В.В. Адреса суду — м. Київ, проспект Перемоги, 41.

Національне антикорупційне бюро почало розслідування щодо недостовірного декларування Труханова ще в листопаді 2017 року, а у березні 2019 йому повідомили про підозру.

НАБУ з’ясувало, що одеський мер не вніс до декларації за 2015 і 2016 роки майно на 32 млн грн і 18 млн грн відповідно. 

Серед незадекларованого велика частка належить цивільній дружині Труханова Тетяні Колтуновій: квартира в Одесі у 234,5 квадратного метра, дача у 560,6 квадратного метра, елінг (місце для зберігання та ремонту суден) площею 228,8 квадратів, два паркомісця, нежитлове приміщення у 271 квадратний метр.

Міськоголова Одеси також не відобразив у декларації немаловартісні автомобілі Toyota RAV4 і Mercedes ML350 CDI4 Matic, а також частки у чотирьох компаніях і доходи колишньої дружини.

Труханов перебував у шлюбі з Колтуновою від 1985 до 1997 року. Але протягом 2015-2016 мав спільний побут з ексдружиною, тож і декларувати її майно він зобов’язаний. 

Згідно зі статтею 366-1 кримінального кодексу, одеському меру загрожує до двох років позбавлення волі, до того ж йому буде заборонено займати певні посади. 

Нагадаємо, що 9 липня Малиновський районний суд Одеси повністю виправдав Труханова і низку його спільників у справі про заволодіння 92 млн грн під час закупівлію міськрадою будівель заводу “Краян”. Прокурори оскаржили цей вирок, тож ним займеться вже Апеляційна палата ВАКС. 

Доступний аналіз рішення суддів від Центру протидії корупції можна прочитати за посиланням: https://www.pravda.com.ua/articles/2019/07/10/7220543/

Аби завжди бути в курсі оперативних новин із судів, а також отримувати лаконічний і швидкий аналіз, підписуйтеся на наш телеграм-канал: https://t.me/fuckcorruption

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
“Ну так как поменялся глава Верховного, там течения разные, мне нужна ваша поддержка”: деталі засідання щодо забудовника, якого підозрюють у спробі підкупу міністра Кубракова
Як “правки Лозового” можуть поховати справу на 390 млн грн. І який стосунок до цих подій має Верховний Суд
Муженко, Полторак, абонент «Ірина Гер» та ремонт на Лаврській: деталі обрання запобіжки екснардепу Микитасю

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності