АНОНС — В Антикорсуді переглянуть рішення Печерського суду, яким той зобов’язав забрати у НАБУ справу суддів ОАСК

В Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду (ВАКС) розглянуть скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на рішення Печерського райсуду Києва, яким той зобов’язав Офіс генерального прокурора забрати в НАБУ та передати до іншого органу досудового розслідування справу про злочинну організацію і захоплення влади суддями Окружного адмінсуду Києва (ОАСК). 

Початок засідання: 29 вересня о 15:00.

Адреса суду: провулок Хрестовий, 4.

Головуючий суддя: Ігор Панаід.

На початку серпня Печерський районний суд за скаргою заступника голови ОАСКу Євгена Аблова зобов’язав Офіс генпрокурора переглянути підслідність справи про захоплення влади суддями ОАСКу. Тобто фактично забрати справу у Національного антикорупційного бюро. 

Щоб не дати змоги Антикорупційному суду скасувати це рішення, Аблов оскаржив його (хоча воно позитивне для нього) до Київського апеляційного суду. Однак Київський апеляційний суд 10 вересня закрив провадження за цією справою, аргументуючи це тим, що такі рішення не оскаржуються взагалі. 

Однак прокурори САП оскаржують у Апеляційній палаті ВАКС не суть ухвали, а незаконність її прийняття Печерським районним судом. Адже зважаючи на те, що справа стосується корупційних злочинів та розслідується НАБУ, усі скарги, клопотання і заяви розглядаються виключно у ВАКС.

Нагадаємо також про рішення Верховного Суду, який відмовився передавати справу щодо оскарження ухвали Печерського суду до апеляції ВАКС ще на початковій стадії. Саме після цього рішення ВС Київська апеляція закрила провадження. 

Тож тепер цікавить, чи зможуть судді Антикорупційного суду піти в розріз із контраверсійним і сумнівним рішенням Верховного Суду і скасувати незаконну ухвалу Печерського райсуду. 

Також нагадаємо, що раніше апеляція ВАКС вже скасовувала подібні незаконні рішення Печерського райсуду, хоча й за дещо інших обставин. Зокрема, Антикорсуд скасував рішення, яким генпрокурорку зобов’язали закрити справу агробарона Олега Бахматюка.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
ВККС може рекомендувати призначити суддею працівницю ВККС Оксану Мусієнко, яка мала доступ до відповідей на тестування на посаду судді
Після тиску громадських організацій Рада відмовилась послаблювати контроль громадськості над відбором суддів
“Я не корупціонер. У мене квартира в кінці Троєщини”: ВРП надала згоду на утримання під вартою чотирьох суддів апеляції

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності