АНОНС — У суді набирає обертів справа ексголови Держаудитслужби Гаврилової, яка набрехала в декларації на 7,5 млн грн

У середу 20 листопада у Вищому антикорупційному суді (ВАКС) відбудеться засідання у справі колишньої голови Держаудитслужби (ДАСУ) Лідії Гаврилової, яка не внесла до декларацій за 2015-2016 роки майно на загальну суму у 7,5 млн грн.

Початок засідання: 12:00. Головуюча суддя: Гавриленко Т.Г. Адреса суду: проспект Перемоги, 41.

У ВАКС вже провели підготовче засідання у справі Гаврилової, а також почали розгляд по суті. Прокурор зачитав обвинувальний акт, а також заявив про бажання викликати у справі трьох свідків. Адвокати Гаврилової заявили про 29 свідків. Суд пояснив, що ці клопотання розглядатимуть вже безпосередньо під час розгляду справи по суті.

Спочатку Гаврилову обвинувачували за двома статтями кримінального кодексу: незаконне збагачення і декларування недостовірної інформації. Однак Конституційний суд скасував статтю про незаконне збагачення, тому цей епізод закрили.

Гаврилова внесла недостовірні відомості до декларацій за 2015 (понад 2,86 млн грн) та 2016 (понад 4,67 млн грн) роки. Вона вказала недостовірну вартість квартири у Києві: 1,06 млн грн, замість фактичних 2,74 млн грн. Також не відображені автівка та два паркомісця, власником яких є її колишній чоловік. Слідство вважає, що, попри розлучення, Гаврилова досі має з ним сімейні стосунки.

Наприкінці вересня цього року Кабінет Міністрів звільнив Гаврилову з посади голови ДАСУ. Раніше це намагалися зробити прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, але у судах їм відмовили

Відстежуйте найгучніші справи НАБУ і САП на нашому каналі у Telegram: https://t.me/fuckcorruption 

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
“Ну так как поменялся глава Верховного, там течения разные, мне нужна ваша поддержка”: деталі засідання щодо забудовника, якого підозрюють у спробі підкупу міністра Кубракова
Як “правки Лозового” можуть поховати справу на 390 млн грн. І який стосунок до цих подій має Верховний Суд
Муженко, Полторак, абонент «Ірина Гер» та ремонт на Лаврській: деталі обрання запобіжки екснардепу Микитасю

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності