АНОНС — Суд вирішить, чи може військовий прокурор вести справу проти експертки рюкзаків Авакова

У четвер 25 квітня відбудеться друге судове засідання у справі проти експертки Надії Бугрової, яка встановила, що вартість “рюкзаків Авакова” була завищена у 5 разів. Суд вирішить, чи відводити військового прокурора зі справи.

Початок засідання — 11:00. Адреса суду — Кам’янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області, м.Кам’янець-Подільський,  вул. Драй Хмари, 7, каб. 10. Суддя — Черепахін В.О.

Під час першого судового засідання, яке відбулося 12 квітня, прокурор військової прокуратури Петро Кучерявий не зміг надати оригінали документів, які підтверджують, чому саме військова прокуратура вела цю справу.

Адвокат Надії Бугрової заявив суду, що ані йому, ані експертці не надавалися ці документи.

Окрім того, присутній під час засідання “потерпілий” директор ТОВ БК “ПоділляТрансбуд” Володимир Мужило заявив, що він не розуміє, чому є потерпілим у справі.

Він надавав покази слідчому, що не має претензій до експертки. За версією слідства, Бугрова начебто завдала підприємству шкоди на 5 тисяч гривень.

Нагадаємо, що Надію Бугрову обвинувачують у шахрайстві через отримання зарплати в 5 тисяч гривень у центрі правової допомоги “Правозахист” та підробку експертних висновків. За це Бугровій загрожує до 3 років обмеження волі.

Бугрова проводила експертизу у так званій справі рюкзаків Авакова, назвавши їх реальну вартість і те, що  Міністерство внутрішніх справ заплатило у 5 РАЗІВ ДОРОЖЧЕ.

Саме на її висновки посилалися прокурори та детективи вказуючи на кустарний спосіб пошиття наплічників.

Реального покарання за корупційну схему з рюкзаками ніхто не поніс.

Однак у листопаді 2018 до Бугрової прийшли з обшуком додому та до офісу слідчі з поліції Хмельницької області.

Обшук обгрунтували тим, що експертка нібито колись оцінювала майно Міністерства оборони та занижувала його вартісь. Проте це не відповідало дійсності, адже Надія Бугрова ніколи не проводила такої оцінки майна Міноборони.

Слідчих поліції цікавили перш за все матеріали експертизи у справі рюкзаків Авакова. Ці матеріали вони повністю вилучили незважаючи на те, що вони не брали на це дозволу у суді і їхнє розслідування жодним чином не стосувалося експертизи щодо цієї справи.

У  грудні 2018 року слідчі Хмельницької поліції принесли  експертці повістку про виклик на допит і повідомлення про підозру.

Окрім того, 8 лютого до Надії Бугрової навідалася перевірка від Міністерства юстиції. Це була перша перевірка Надії Бугрової за останні 3 роки.

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
“Ну так как поменялся глава Верховного, там течения разные, мне нужна ваша поддержка”: деталі засідання щодо забудовника, якого підозрюють у спробі підкупу міністра Кубракова
Як “правки Лозового” можуть поховати справу на 390 млн грн. І який стосунок до цих подій має Верховний Суд
Муженко, Полторак, абонент «Ірина Гер» та ремонт на Лаврській: деталі обрання запобіжки екснардепу Микитасю

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності