АНОНС — Справа Мартиненка: Суд розглядатиме допустимість флешки зі Швейцарії із залізобетонними доказами

У четвер 10 січня у Шевченківському районному суді міста Києва продовжиться судовий розгляд у справі колишнього нардепа Миколи Мартиненка. Суд має перейти до дослідження наданих прокуратурою Швейцарії за запитом НАБУ доказів та визначити, чи вони є допустимі.

Початок суду — 14.30. Адреса суду — Дегтярівська, 31-А. Головуюча суддя — Щебуняєва Л.Л.

Так, Мартиненко уже вкотре намагається викинути цю флешку зі справи.

Зокрема, 10 грудня колегія суддів відмовила захисту Мартиненка у недопуску до справи флешки із доказами, наданими прокуратурою Швейцарії. Його адвокати вимагали цього через відсутність на документах із флешки завірення печатками передбаченого українськими стандартами. Як озвучили прокурори, матеріали флешки підтверджують, що Мартиненко є бенефіціарним власником компанії, на яку перерахували 6,4 млн євро відкату.

Уже 28 грудня засідання почалося із чергового клопотання захисників щодо недопустимості доказів зі Швейцарії. Цього разу клопотання адвокатів Мартиненка ґрунтувалося на недовірі перекладу іноземних документів та відсутності такого перекладу окремих документів.

Однак за словами прокурора, мова йде про частину матеріалів, які просто не потребували перекладу. Адже швейцарські банки при ідентифікації клієнта використовували з поміж іншого і матеріали російськомовних та україномовних ЗМІ.

Нагадаємо, що колишнього народного депутата від Народного Фронту Миколу Мартиненка підозрюють у причетності до розкрадання коштів на двох держпідприємствах – “СхідГЗК” та “НАЕК “Енергоатом” на загальну суму понад 695 мільйонів гривень.

Обвинувальний акт стосовно Миколи Мартиненка:

http://bit.ly/2EROVOw

Поділитись новиною

Читайте також

Всі новини
“Ну так как поменялся глава Верховного, там течения разные, мне нужна ваша поддержка”: деталі засідання щодо забудовника, якого підозрюють у спробі підкупу міністра Кубракова
Як “правки Лозового” можуть поховати справу на 390 млн грн. І який стосунок до цих подій має Верховний Суд
Муженко, Полторак, абонент «Ірина Гер» та ремонт на Лаврській: деталі обрання запобіжки екснардепу Микитасю

підписка

Отримуйте першими новини ЦПК
Заповнючи форму, я погоджуюсь з умовами Політики конфіденційності